Stel jouw privé rondreis Cuba zelf samen

Vraag geheel vrijblijvend een reisvoorstel aan

Jouw privé rondreis Cuba in 6 stappen

Omdat in Cuba dingen vaak net wat anders lopen dan je gewend bent, is het een ontzettend bijzondere reisbestemming. Maar het kan hierdoor ook lastig zijn om alles zelf te regelen voor je reis. Met ons ruime netwerk op Cuba kunnen wij jou als reiziger “ontzorgen” zodat jij tijd kunt besteden aan de mooie dingen van dit geweldige land! Samen met jou stellen we in 6 stappen een reis samen die helemaal aansluit bij jouw voorkeuren.

 1. Vraag een reisvoorstel aan door het formulier in te vullen
 2. We nemen z.s.m. telefonisch contact met je op om alle wensen te bespreken
 3. Kort daarna ontvang je een geheel vrijblijvend reisvoorstel in je mailbox
 4. Ben je enthousiast en wil je boeken?
 5. Je gaat op reis naar Cuba voor de realisatie van jouw ideale privé rondreis
 6. Na afloop van jouw reis horen we heel graag hoe jij de reis hebt ervaren
Capitolio in Havana Cuba
Capitolio in Havana Cuba

Zo laat je een privé rondreis Cuba op maat maken in 6 stappen

 

Stap 1: Reisvoorstel aanvragen

Als je een privé rondreis op maat wilt samenstellen begin je met het aanvragen van een reisvoorstel. Je voorziet ons alvast van basis informatie over wat jij wilt en wat je vragen zijn. In de opmerkingen kun je aangeven op welke moment je het uitkomt om terug gebeld te worden zodat we alles in detail kunnen bespreken.

Stap 2: Telefonisch contact

Nadat jij jouw reisvoorstel hebt aangevraagd zullen we z.s.m. contact met je opnemen. Als jij een voorkeurstijdstip hebt aangegeven zullen wij onze uiterste best doen om jou dan te bellen. We nemen de tijd die nodig is om de wensen van alle reizigers in kaart te brengen. Ook als je wensen hebt die niet in onze voorbeeldreizen voorkomen kunnen wij vaak een mooi programma op maat voor jou samenstellen.

Stap 3: Vrijblijvend reisvoorstel in je mailbox

Als de wensen van alle reizigers van jouw reisgezelschap helemaal duidelijk zijn bij ons gaan wij aan de slag om een passend reisvoorstel te maken. Je ontvangt dit z.s.m. na het telefonische contact in je mailbox inclusief de prijs van de reis. Als er dingen zijn die je toch nog anders wilt passen wij het reisvoorstel graag voor je aan. Een reisvoorstel ontvangen is altijd volledig vrijblijvend.

Stap 4: Ben je enthousiast en wil je boeken?

Ben jij enthousiast over het reisvoorstel en wil jij deze reis graag werkelijkheid gaan maken? Dan doe je een aanbetaling van 25% van de reissom. Na ontvangst van de aanbetaling gaan wij alles tot in de puntjes voor jouw regelen in Cuba. Uiterlijk 6 weken voor vertrek betaal je de overige 75% van de reissom. De reisbescheiden ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek met alle details over jouw reis, inclusief de adressen waar je zult verblijven.

Stap 5: Op reis naar Cuba voor jouw ideale privé rondreis

Voordat je vertrekt naar Cuba zullen wij je voorzien van alle nodige informatie. Als je goed voorbereid op reis gaat helpt dit om alles soepel te laten verlopen. Tijdens jullie verblijf in Cuba is er 24/7 een Engelssprekende contactpersoon beschikbaar om belangrijke vragen te beantwoorden. Ook kun je altijd contact opnemen met deze persoon mocht er iets niet naar wens verlopen. Als je liever in het Nederlands communiceert mag je ook altijd contact met ons in Nederland opnemen bij vragen. We wensen jou een geweldige privé rondreis door Cuba!

Stap 6: Na afloop van de reis horen we graag van je

Als jouw reis erop zit horen we heel graag hoe jij alles hebt ervaren. We hopen dat jij ook hebt kunnen genieten van het echte Cuba, en dat je hierdoor iets meer bent gaan begrijpen van dit bijzondere land. Hierdoor wordt een reis veel meer dan een vakantie, maar een ervaring die je horizon verbreed.

Vervoer privé rondreis Cuba

Als je met ons op reis gaat kun je rondreizen in een oldtimer met chauffeur of met de bus. Beide vormen van reizen hebben hun eigen voordelen welke we hieronder zullen bespreken. Je reist altijd individueel en het is mogelijk om beide vormen van vervoer te combineren.

Reizen per oldtimer met chauffeur

Het reizen per oldtimer met chauffeur is pure nostalgie. De oude Amerikaanse auto’s (bijna altijd uit de jaren 50) die worden gebruikt in onze rondreizen zijn in optimale conditie en altijd voorzien van airconditioning. De chauffeur die de oldtimer rijdt kent alle bijzonderheden van het wegennet op zijn duimpje. Jij hoeft alleen maar te genieten van al het moois dat je onderweg tegenkomt.

Reizen met de Bus

Reizen met de bus is een comfortabel en voordelig alternatief voor het reizen per oldtimer. Je zult gebruik maken van de bussen van Viazul. Dit is een betrouwbaar busnetwerk en de bussen zijn voorzien van airconditioning. Op veel plaatsen bevindt het Viazul busstation zich centraal en op loopafstand van de casa particular (bed & breakfast) waar je zult verblijven. Op de plekken waar dit niet het geval is kunnen wij vervoer per auto regelen van/naar de casa particular. 

Wil je meer weten over het reizen per bus en oldtimer? Bekijk dan onze pagina reizen per oldtimer of bus.

Excursie Havana highlights
Excursie Havana highlights

Overnachten in casas particulares

Overnachten bij een casa particular (bed & breakfast) betekent dat je een kamer huurt bij een Cubaanse familie. De kamers zijn altijd voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met toilet. Tijdens je verblijf kun je rekenen op voldoende privacy en een goede service. Het verblijven in een casa particular is een heel leuk alternatief voor het verblijf in een hotel. Casas particulares zijn private ondernemingen, in tegenstelling tot hotels. Dit maakt dat het voor de eigenaren belangrijk is dat jij het naar je zin hebt. In hotels is er vaak veel minder aandacht en service voor de gasten.

Een goede locatie

De casas particulares die wij reserveren bevinden zich altijd op een goede locatie en zijn van goede kwaliteit zodat je een comfortabel verblijf zult hebben. Meestal zijn er gemeenschappelijke ruimtes waar je gebruik van mag maken, zoals een woonkamer, patio of een balkon. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Als je ook andere maaltijden in jouw casa particular wilt eten is dat vrijwel altijd in overleg te regelen. De Cubaanse families zijn een aanspreekpunt voor jou. Ze helpen je bijvoorbeeld graag bij het regelen van een taxi en kunnen je advies geven over activiteiten in de omgeving.

Excursies

Maak jouw privé reis door Cuba extra speciaal door excursies en activiteiten te reserveren. In Havana bieden we o.a. de excursie Havana Highlights aan, waarin je bijzondere plekken van de stad leert kennen. De excursie Going local in Havana geeft je een uniek inkijkje in het leven van deze familie. Er zijn mogelijkheden om Spaanse lessen te volgen en om Salsa te leren dansen! Ook zijn er meerdere excursies waarin je van de prachtige Cubaanse natuur kunt genieten. Bekijk voor het complete aanbod in heel Cuba onze excursie pagina.

Hoe maak jij jouw reis een unieke ervaring?

Mogelijke bestemmingen privé rondreis Cuba

Havana:

De hoofdstad van Cuba, het bruisende Havana, een prachtige stad met een heerlijke ontspannen sfeer. Je zal er veel architectuur van diverse invloeden zien door de bewogen geschiedenis die heeft plaats gevonden. In oud Havana vind je veel gebouwen en sfeervolle pleinen en kan je genieten van livemuziek. Houd je van musea, dan ben je hier zeker op de juiste plek. Een bezoek aan de sigarenfabriek of genieten van de prachtige stranden in de nabije omgeving van de hoofdstad, het kan allemaal in Havana. Bezoek zeker de eeuwen oude ceremonie in Havana “El cañonazo” waar vanuit een fort elke avond om stipt 21:00 uur een kanonskogel wordt afgevuurd. Wil je alle highlights met een Engelssprekende local bezoeken? Dan is Havana highlights een excursie voor jou! Wil je Havana bezoeken met kinderen, in deze blog vind je alle tips!

Viñales:Tabaksplantage in Vallei van Viñales

In het tabaksdorpje Viñales worden de tabaksbladeren van de meest beroemde Cubaanse sigaren verbouwd. Vlak bij het oude dorpje ligt een vallei die in 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO werd geplaatst. In de prachtige vallei loop je door de dichtbegroeide kalkstenenbergen, afgewisseld met akkertjes en boeren houten huisjes. Met de excursie “Ontdek de Vallei van Viñales” kun je ervoor kiezen om te voet of te paard de vallei te verkennen. Wil je meer weten over Viñales? Lees ons blog over de 7 belangrijkste hoogtepunten van Viñales.

 

Cienfuegos:

In deze stad vind je een mooi historisch centrum waar je Franse invloeden terug kunt vinden. Cienfuegos heeft een industriële look en werd in 2005 op de werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Loop door het historische centrum met indrukwekkende bouwwerken waar de geschiedenis van de stad afstraalt. De baai waaraan Cienfuegos gelegen is geeft de stad een bijzondere sfeer.

 

Trinidad:

Het kleurrijke stadje Trinidad is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en daarom erg in trek bij reizigers. Het staat bekend om zijn schilderachtige straatjes, die je verwacht bij een vakantie naar Cuba. In de avond kan je genieten van livemuziek op de trappen naast de kathedraal. Naast het levendige stadje kan je ook een bezoek brengen aan de prachtige natuur van Topes de Collantes. Ook het strand Playa Ancon is een aanrader.

 

Camagüey:

Net als vele andere plekken in Cuba heeft ook het historische centrum van Camagüey een plekje op de werelderfgoedlijst van UNESCO veroverd. Hierdoor zijn grote delen van de stad gerestaureerd en springen ze er echt uit. Je vindt hier veel oude kerkjes en sfeervolle pleinen die zeker het bezoeken waard zijn. Het centrum is vrij ruim en enigszins onlogisch opgezet, het is leuk om de stad te verkennen per bici-taxi (fietstaxi). Camagüey heeft veel piraten aanvallen te verduren gehad in het verleden. De onlogische opzet van het centrum is gemaakt om piraten te misleiden.

 

Santiago de Cuba:

De tweede stad van Cuba ligt tussen de hoge bergen van de Sierra Meastra. Tussen Parque de Céspendes en Plaza de Marte vind je het centrale deel van Santiago de Cuba. Hier loop je door de sfeervolle straatjes en pleinen en in dit deel van de stad vind je onder andere het Bacardí museum. De baai van Santiago de Cuba is een fijne plek om onder het genot van een drankje te genieten van het mooie uitzicht. Santiago wordt gezien als de bakermat van de vele beroemde Cubaanse muziekstijlen zoals de bolero, de rumba en de conga. Op diverse plekken kun je van livemuziek genieten. De basiliek el Cobre is de beroemdste basiliek van Cuba en is gelegen in het prachtige groen berglandschap. Tijdens een verblijf in Santiago heb je de mogelijkheid om op excursie te gaan naar “la Gran Piedra”, een reusachtige rots gelegen in Sierra Maestra op 1234 meter hoogte met een waanzinnig uitzicht.

 

Gibara:

In het bijzondere stadje Gibara krijg je het gevoel dat de tijd heeft stil gestaan en kun je de echte Cubaanse sfeer proeven. Gibara is een charmant vissersdorpje en geen standaard bestemming. Het is echt wat anders dan je de afgelopen tijd hebt gezien en daarom ook zo leuk. Neem een kijkje in het bewogen verleden en proef de sfeer van Cuba hier.

 

 

Santa Clara:

Santa Clara is met 244.000 inwoners de op vier na grootste stad van Cuba. In deze stad vond de beslissende slag plaats die de overwinning van de Cubaanse revolutie bracht. Hier vind je de gepantserde trein die werd gevuld met wapens en mankracht, deze werd gestopt met een bulldozer. Ook is het mausuleum van Che Guevara een belangrijke bezienswaardigheid van deze stad.

 

 

 

Remedios:

Remedios is een bestemming die pas sinds paar jaar wat meer reizigers trekt. Dit charmante kleine stadje trekt de aandacht omdat zij in tegenstelling tot andere zeer toeristische bestemmingen in Cuba haar authentieke sfeer heeft weten te behouden. De kleurige huizen, pleinen en straten met kinderkopjes zorgen voor een ontspannen sfeer waar je het lokale leven goed kunt observeren. In Remedios voel je de rijke geschiedenis van het stadje om je heen. Dit zie je bijvoorbeeld aan het vrijheidsbeeld dat geplaatst is op een centraal plein ter nagedachtenis aan enkele vrijheidsstrijders. Geniet van deze mooie stad met rustige atmosfeer.

 

Varadero:

De stranden van Varadero staan bekend om haar parelwitte zand en het heldere blauwe water. Ontspannen op deze standen wil je echt niet missen.

 

 

 

Playa Larga:

Dit vissersdorpje gelegen aan de Varkensbaai is de moeite waard vanwege zijn rustige authentieke sfeer. De casas particulares liggen pal aan het strand en er zijn enkele eettentjes aan het strand. Neem zeker je snorkel mee om te genieten van de prachtige onderwaterwereld.

Andere bestemming toevoegen aan jouw Privé rondreis Cuba?

Wil jij nog een andere bestemming toevoegen aan jouw privé rondreis door Cuba? Dat is bijna altijd in overleg te regelen!

Reisvoorstel aanvragen privé rondreis Cuba

  • Door dit formulier in te vullen voorzie je ons alvast van basis informatie over jouw wensen.
  • We nemen z.s.m. telefonisch contact met je op om je beter te leren kennen en alle wensen te bespreken.
  • Kort daarna ontvang je een geheel vrijblijvend reisvoorstel in je mailbox.

  Persoonlijke gegevens

  Met hoeveel personen ga je op reis?

  Vraag geheel vrijblijvend een reisvoorstel aan