Avontuurlijke roadtrip Cuba

Een 14-daagse rondreis per oldtimer én bus door het westen

vanaf

€1089,-

p.p. o.b.v. 2 personen

Roadtrip Cuba

Tijdens deze roadtrip door Cuba verblijf je in het prachtige westen. Je start in Havana, de bruisende hoofdstad waar je ogen en oren te kort zult komen. Je geniet van de diversiteit aan spectaculaire natuur en kunt naar stranden gaan aan de verschillende kusten van het eiland.  De dynamische combinatie tussen reizen per bus en oldtimer geven een speciale dimensie aan deze reis. De langste trajecten reis je per oldtimer. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een onvergetelijke reis!

ZumZum kolibrie Cuba

Bestemmingen

Havana | Viñales | Playa Larga | Trinidad | (omgeving) Varadero | Havana

ZumZum kolibrie Cuba
kaart-subliem-cuba

In het kort Roadtrip Cuba

Dag Locatie In het kort
1 Havana Aankomst in Havana en transfer naar casa particular
2 Havana Excursie Havana highlights in de middag
3 Havana Vrij te besteden
4 Viñales Reis naar Viñales per bus
5 Viñales Excursie door de Viñales vallei en lunch met uitzicht over de vallei
6 Viñales Vrij te besteden
7 Playa Larga Per oldtimer reis je naar Playa Larga
8 Trinidad Reis naar Trinidad, via Cienfuegos of El Nicho
9 Trinidad Trinidad verkennen, naar Playa Ancon of optionele excursie naar Topes de Collantes
10 Varadero Bezoek van “mausoleum del Che” in Santa Clara en reis naar Varadero per oldtimer
11 Varadero Relaxdag op het strand
12 Varadero Relaxdag op het strand
13 Havana Busreis naar Havana, afscheid nemen van Cuba
14 Havana Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Nederland

Dag 1 t/m 3 Welcome to Havana!

Havana ligt deze dagen aan jouw voeten en staat bol van de cultuur. Op dag 2 zal je veel van de stad zien tijdens de excursie Havana highlights.

Dag 4 t/m 6 Verblijf in Viñales

Je reist per bus naar tabaksdorpje Viñales, en hebt nu de tijd om het dorpje en haar prachtige vallei te verkennen. Ga jij lopend of te paard door de vallei? Dag 6 is vrij te besteden, en kun je een dagtrip in de omgeving maken.

Dag 7 Playa Larga

Op dag 7 reis je per oldtimer via een krokodillen farm naar Playa Larga. Een rustige plek om authentiek Cubaanse sfeer op te snuiven en naar een van de vele standen te gaan.

Dag 8 & 9 Trinidad ontdekken

Vandaag reis je naar Trinidad. Onderweg zijn er vele moie stops te maken. Jij kiest wat je wilt zien. Dag 9 verblijf je in Trinidad, maar er is ook de mogelijkheid om op excursie te gaan in de omgeving.

Dag 10 t/m 12 Relaxen in Varadero

Op dag 10 reis je per oldtimer naar Varadero. Je reist via Santa Clara, waar je “el mausoleo del Che Guevara” bezoekt. Helder zeewater, prachtige witte zandstranden en palmbomen verwelkomen jou in Varadero. Je kunt hier een paar dagen heerlijk relaxen. Ook kun je ervoor kiezen om in de omgeving van Varadero te verblijven.

Dag 13 & 14 Goodbye Havana

Aan het einde van jouw reis ga je per bus terug naar Havana. Drink nog snel je laatste Mojito want op dag 14 vertrekt jouw vliegtuig terug naar Nederland.

Wil je meer weten over deze rondreis? Lees dan de uitgebreide reisbeschrijving

Reisbeschrijving Avontuurlijke roadtrip Cuba

Dag 1: Aankomst in Havana & transfer

Vandaag kom je aan in Havana en start jouw roadtrip door Cuba. Op de luchthaven van Havana staat de chauffeur van de luchthaventransfer al op je te wachten. Deze brengt jou naar de casa particular (bed & breakfast) waar je de komende 3 nachten zult verblijven. Onderweg van de luchthaven naar jouw casa particular (gevestigd in de wijk Vedado of Habana Vieja) zie je direct vele oldtimers rijden en propaganda van de Cubaanse revolutie op billboards langs de weg. Welkom in Havana!

Dag 2: Ontdek Havana met de excursie Havana highlights

In Havana hangt een ontspannen sfeer. Door de bewogen geschiedenis zie je in de architectuur zeer diverse invloeden terug. In oud Havana zie je veel gebouwen en sfeervolle pleinen uit de tijd dat Cuba een Spaanse kolonie was. In dit deel van de stad zijn de meeste bezienswaardigheden en restaurants gevestigd.  Bezoek bijvoorbeeld La Bodeguita del Medio, die vooral beroemd is door de Mojito’s die Hemingway hier dronk. Er is een groot aanbod aan musea zoals het museum van de Revolutie en het museum van schone kunsten “El museo de Bellas artes”. In dit deel van de stad is op veel plekken is livemuziek te horen.

Op dag 2 wacht de excursie Havana highlights in de middag op je. Wandelend en per oldtimer ga je Havana ontdekken.  Zo bezoek je de verschillende pleinen van oud Havana, drink je een drankje in een bar op grote hoogte en ga je tegen zonsondergang naar de overkant van de baai van Havana voor een prachtig uitzicht over de Malecón en een groot deel van de stad.

Dag 3: Vrij te besteden

Er is eindeloos veel wat je kunt ontdekken op dag 3 in Havana. Struin rond door de straatjes van oud Havana, breng een bezoek aan de sigarenfabriek, ontspan op Havana’s prachtige stranden: Playas del Este, of ga naar het compleet beschilderde straatje Callejon de Hamel. Hier wordt regelmatig livemuziek gespeeld en dat biedt een uitgelezen kans om kennis te maken met de Afro-Cubaanse cultuur. Aan de overkant van de baai van Havana ligt el Castillo del Morro en iets verderop een fort, allen gebouwd in de koloniale tijd om de toegang tot de haven te bewaken. Elke avond om 21:00 uur vindt hier een ceremonie plaats waarbij een kanonskogel wordt afgevuurd.  Wil je bij deze bijzondere ceremonie aanwezig zijn? Reserveer dan onze excursie “El cañonazo”.

Je kunt er ook voor kiezen om voor dag 3 andere  optionele excursies en activiteiten te reserveren om dieper het Cubaanse leven in te duiken. Zo kun je een Cubaanse familie bezoeken die in een minder centrale wijk woont in Havana of op het platteland net buiten Havana. Een unieke ervaring waarbij je een klein inkijkje krijgt in het leven van dit gezin. Een Engelssprekende gids zal je bij dit bezoek begeleiden. Ook is het mogelijk om te kiezen voor salsa- of Spaanse les.

Dag 4: Busreis naar tabaksdorpje Viñales

Op dag 4 reis je per bus naar Viñales. In de streek van Viñales worden de tabaksbladeren van de meest beroemde Cubaanse sigaren verbouwd. Dit prachtige dorpje ligt bij een vallei met dichtbegroeide kalkstenenbergen die mogotes worden genoemd. Eenmaal in Viñales aangekomen zal je worden opgehaald en naar jouw casa particular gebracht worden. Je kunt de rest van de dag zelf Viñales verkennen.

Dag 5: Excursie door de vallei van Viñales

Op dag 5 ga je onder leiding van een gids de vallei van Viñales verkennen. Jij mag zelf kiezen of je dit het liefste te voet of te paard doet. De paarden in Viñales zijn doorgaans klein en ook goed te berijden door mensen die geen ervaring hebben met paardrijden. Vandaag zul je lunchen in een restaurant met prachtig uitzicht over de vallei.

Dag 6: vrij te besteden

Op dag 6 zijn er verschillende leuke dagexcursies die je kunt maken. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de stranden van Cayo Levisa en Cayo Jutías. Cayo Levisa is een eilandje dat op 6 km van de kust ligt. Vanaf Palma Rubia vaar je hier in een boottochtje van 45 minuten naartoe. Zowel Cayo Jutías als Levisa zijn prachtige Caribische stranden die (nog) niet ontdekt zijn door het massale toerisme. Bezoek je liever (een van) de grotten van Viñales op deze dag of wil je naar het nabijgelegen Pinar del Rio? De eigenaren van jouw casa particular helpen je graag bij het regelen van een taxi of ander vervoer.

Dag 7: Reis naar Playa Larga

Vandaag maak je kennis met de chauffeur en oldtimer waar je de komende dagen mee rondreist. De bestemming is het visserdorpje Playa Larga, gelegen aan de Varkensbaai. Onderweg zul je een stop maken bij een krokodillenfarm, waar de krokodillen leven in omheinde moerasvijvers. Playa Larga is geen standaard bestemming, omdat er in het kleine dorpje niet heel veel te zien is. Wat het de moeite waard maakt om hier te overnachten is juist de rustige authentieke sfeer en de casas particulares die pal aan het strand liggen. Ook zijn er enkele eettentjes aan het strand gevestigd en kun je in de Varkensbaai op diverse plekken prachtig snorkelen.

Dag 8: Reis naar Trinidad

Vandaag zal de eindbestemming het pittoreske plaatsje Trinidad zijn. Onderweg naar Trinidad zijn er vele leuke tussenstops die gemaakt kunnen worden. Omdat je niet overal naartoe kunt  mag jij kiezen uit de volgende 2 opties wat je het liefste doet:

Optie 1: Playa Girón, Punta Perdiz & Cienfuegos

In de ochtend vertrek je vanuit Playa Larga die gelegen is aan de Varkensbaai. Deze baai is vooral beroemd  door de mislukte invasie van Cubaanse ballingen in 1961. Zij probeerden Cuba binnen te komen via Playa Girón. Je maakt een korte stop op deze historiche plek en je krijgt de mogelijkheid om bij een van de beste snorkelplekken van de Varkensbaai te zwemmen: Punta Perdiz. Vervolgens zul je doorrijden naar Cienfuegos. In deze elegante stad met Franse invloeden kun je lunchen en bijvoorbeeld een wandeling maken langs haar mooie baai en centrum.

Optie 2: Genieten van de natuur van El Nicho

In het nationale park El Nicho vindt je indrukwekkende watervallen in een bergachtig natuurgebied. Je kunt hier een wandeling van paar kilometer maken. Je komt langs verschillende watervallen en als je wilt kun je een verfrissende duik nemen in de natuurlijke baden. Voor deze optie betaald je lokaal 30 CUC aan de chauffeur & de entree tot het nationale park.

Eenmaal in Trinidad aangekomen kun je in de avond genieten van de livemuziek op de trappen naast de kathedraal van de Plaza Mayor of bij La Casa de la Trova.

Dag 9: Trinidad verkennen en mogelijk op excursie in de omgeving

Vandaag verblijf je de hele dag in het kleurrijke stadje Trinidad. De schilderachtige straatjes van Trinidad zijn wat veel reizigers verwachten te zien bij een reis naar Cuba. De koloniale gebouwen zijn gerestaureerd en in optimale staat omdat Trinidad door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed.  Dit maakt dat Trinidad erg in trek is bij reizigers. Je kunt sfeerproeven in dit levendige stadje, of kiezen voor een optionele dagexcursie naar Topes de Collantes. Wat wij ook een  aanrader vinden is om een dagdeel naar Trinidad’s nabijgelegen strand te gaan: Playa Ancon. Een andere mogelijkheid is het brengen van een bezoek aan Valle de los Ingenios, de plek waar slaven vroeger suikerriet verbouwden. In deze vallei kan je de toren beklimmen waar vandaan de baronnen de slaven in de gaten hielden. De chauffeur brengt jou hier graag naar toe.

Dag 10: via “de voetsporen van Che” in Santa Clara naar (omgeving) Varadero

Vandaag reis je per oldtimer naar (omgeving) Varadero. Onderweg kom je langs Santa Clara en bezoek je de twee belangrijkste bezienswaardigheden. In Santa Clara vond de beslissende slag plaats geleid door Che Guevara, die de overwinning van de Cubaanse revolutie bracht. Je bezoekt de gepantserde trein die de toenmalige president Batista had gestuurd gevuld met wapens en mankrachten om zijn troepen te versterken. Che en zijn troepen stopten de trein met een bulldozer en de wapens kwamen in hun handen. Ook bezoek je het mausoleum waar de stoffelijke resten van Che Guevara liggen. Vandaag is er ook tijd voor het verkennen van het centrum van Santa Clara, die met 244.000 inwoners de vijfde stad van Cuba is. Na de lunch vertrek je naar (omgeving) Varadero, om een paar dagen heerlijk uit te rusten van alles wat je hebt gezien en meegemaakt.

Dag 11 & 12: Relaxen op het stand van Varadero

varadero-cubaGedurende de rondreis heb je de mogelijkheid gehad om meerdere stranden te bezoeken, en we sluiten deze reis af op dé top strand locatie in Cuba. Waarom kiezen we voor het zeer toeristische Varadero aan het einde van je rondreis? Ten eerste omdat de stranden prachtig zijn! De witte zandstranden en het helder lichtblauwe water behoren tot de beste stranden van Cuba. Ten tweede neem je bij aankomst in Varadero afscheid van de chauffeur en zijn oldtimer. Varadero biedt voldoende faciliteiten om je laatste dagen in Cuba ontspannen door te brengen. De locatie is ideaal gelegen voor je terugvlucht, omdat je al goed op weg bent richting Havana.

Is Varadero toch té toeristisch voor jou? Dan kunnen we je ook een alternatief bieden. Op enkele kilometers van Varadero zijn er kleine dorpjes met goede casas particulares. De voorzieningen en (indien het een kustdorpje is) stranden halen het qua kwaliteit niet bij die van Varadero, maar je ademt in deze dorpjes wel een veel authentiekere sfeer in. Waar Varadero vooral bestaat uit toeristenresorts, wonen in deze dorpjes de meeste werknemers van deze resorts. Als je naar het strand wilt ben je na een kort taxiritje in Varadero. Ook als je besluit om in Varadero te overnachten kun je altijd een klein tripje overwegen naar bijvoorbeeld Santa Marta of Cárdenas. Voel jij wel wat voor de optie om in de omgeving van Varadero te verblijven?

Dag 13: Terug in hoofdstad Havana

Vandaag reis je per bus terug naar Havana. De laatste nacht van jouw rondreis verblijf je nog even in het bruisende hart van Cuba. Deze laatste uurtjes kun je bijvoorbeeld gebruiken om naar de grote souvenir markt in Havana te gaan. Je vindt hier heel veel leuke souvenirs als herinnering aan jouw magische reis. Ook is er op deze markt een groot aanbod van prachtige kleurige schilderijen met typische Cubaanse plaatjes.

TIP: Heb je interesse in kunst en spreekt het werk van een kunstenaar je erg aan? Vraag dan ook naar andere werken van deze kunstenaar. Veel kunstenaars hebben een lijn voor de souvenir markt, en een lijn werken van hogere kwaliteit. Op de souvenir markt moeten de schilderijen voor weinig geld verkocht worden, en daarom zullen de kunstenaars daar niet hun hoogste kwaliteit werken verkopen.

Dag 14: Einde roadtrip Cuba – Terugreis naar Nederland

Vandaag neem je afscheid van Havana en Cuba en vlieg je terug naar Nederland waar je de volgende ochtend (dag 15) zult aankomen. Uiteraard voorzien wij je van een transfer vanaf jouw casa particular naar de luchthaven. Hopelijk heb jij een onvergetelijke roadtrip door Cuba gemaakt!

Roadrip Cuba per oldtimer en bus

Deze avontuurlijke roadtrip door Cuba is een individuele rondreis. Drie trajecten reis je per oldtimer met chauffeur en twee trajecten worden afgelegd per Viazul bus.

De oude Amerikaanse auto’s gebruikt in onze rondreizen zijn in optimale conditie en altijd voorzien van airconditioning. De chauffeur die de oldtimer rijdt kent alle bijzonderheden van het wegennet op zijn duimpje. Jij hoeft alleen maar te genieten van al het moois dat je onderweg tegenkomt.

Viazul is een betrouwbaar busnetwerk en de bussen zijn voorzien van airconditioning. Op veel plaatsen bevindt het Viazul busstation zich op loopafstand van de casa particular waar je zult verblijven. Als dit niet het geval is  regelen wij vervoer per auto van/naar de casa particular. Wil je meer weten over het reizen per bus en oldtimer? Bekijk dan onze pagina reizen per oldtimer of bus.

Excursie Havana highlights

Reisdagen Roadtrip Cuba

Reisdag Vervoer per Traject Kilometers circa
4 Bus Havana- Viñales 183
7 Oldtimer Viñales- Playa Larga 365
8 Oldtimer Playa Larga- Trinidad 197
10 Oldtimer Trinidad- Varadero 333
13 Bus Varadero- Havana 145

Waar overnachten tijdens roadtrip Cuba?

De casas particulares (bed & breakfast) die wij voor onze reizigers reserveren bevinden zich op een centrale locatie en zijn van goede kwaliteit zodat je een comfortabel verblijf zult hebben. De kamers zijn altijd voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met toilet. Tijdens je verblijf kun je rekenen op voldoende privacy en een goede service. Het verblijven in een casa particular is een heel leuk alternatief voor het verblijf in een hotel. Casas particulares zijn private ondernemingen, in tegenstelling tot hotels. Dit maakt dat het voor de eigenaren belangrijk is dat jij het naar je zin hebt. In hotels is er vaak veel minder aandacht en service voor de gasten.

Aanspreekpunt

Meestal zijn er gemeenschappelijke ruimtes waar je gebruik van mag maken, zoals een woonkamer, patio of een balkon. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Als je ook andere maaltijden in jouw casa particular wilt eten is dat vrijwel altijd in overleg te regelen. De Cubaanse families zijn een aanspreekpunt voor jou. Ze helpen je bijvoorbeeld graag bij het regelen van een taxi en kunnen je advies geven over activiteiten in de omgeving. Hou er wel rekening mee dat er in Cuba Spaans gesproken wordt. Er zijn steeds meer mensen die een klein beetje Engels spreken, maar het is goed je te realiseren dat dit zeer beperkt zal zijn.

Avontuurlijke Roadtrip Cuba

Inclusief

 • Transfer van en naar de luchthaven van Havana
 • 13 x overnachting in casa particular
 • 13 x ontbijt
 • Vervoer per oldtimer met chauffeur over de omschreven trajecten op dagen 7 t/m 10
 • Bustickets voor de volgende trajecten (inclusief transfers van en naar busstations*):
  • Havana – Viñales
  • Varadero – Havana
 • Excursies:
  • Amigo CubaNeo in Havana
  • Excursie door de vallei van Viñales, te voet of te paard
 • Lunch in restaurant Viñales met uitzicht over de vallei + vervoer per taxi
 • Lunch op dag 7 overweg naar Cienfuegos

* Indien de casa particular zich niet op loopafstand van het busstation bevindt per auto.

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visum
 • Reisverzekering (Verplicht in Cuba)
 • Optionele excursies
 • Entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Overige uitgaven

Vraag geheel vrijblijvend een reisvoorstel aan