Excursies Cuba

Laat je verrassen door onze excursies en activiteiten in Cuba

Jouw reis naar Cuba kun je extra bijzonder maken door deel te nemen aan de excursies en activiteiten die we aanbieden. Ze geven je net wat meer “feeling” met het land.. In de meeste rondreizen zijn enkele van onderstaande excursies inbegrepen. De excursies zijn ook los bij een rondreis bij te boeken. Welke optionele excursies en activiteiten kies jij?

Going local in Havana

Vind je het interessant om een beter beeld te krijgen van hoe een Cubaanse familie leeft? Kies dan voor dit unieke inkijkje. Duik dieper in de Cubaanse samenleving. Zie de vrolijke en creatieve manier van in het leven staan van Cubanen, en krijg een indruk van hoe een dag eruit ziet in deze familie.

Salsa dansen in Cuba

Cuba staat bekend om haar heerlijke en meeslepende salsa. Hoe leuk is het om in Havana salsa te leren dansen of om hier jouw danskunsten te verbeteren? De lessen vinden plaats bij de leraar/lerares thuis of in jouw casa particular.

Spaans leren in Cuba

Spaans is een prachtige taal om te spreken. Niet alleen omdat Spaans de tweede of derde (de meningen zijn verdeeld) wereldtaal is, maar ook omdat alles mooier klinkt in het Spaans! Tenminste dat vinden wij. Veel dingen zijn niet letterlijk te vertalen omdat taal niet alleen woorden zijn. Het is ook een cultuur.

El cañonazo

Elke avond om stipt 21:00 uur wordt er een kanonskogel afgevuurd vanaf het fort la Cabaña. Het kasteel Castillo del Morro ligt naast La Cabaña en samen zijn zij in de koloniale tijd gebouwd om de toegang tot de haven van Havana te bewaken. Het afvuren van een kanonskogel om 21:00 uur is een eeuwenoude traditie die wordt uitgevoerd na een ceremonie in het fort.

Ontdek de Vallei van Viñales

In de vallei van Viñales bevinden zich dichtbegroeide kalkstenen bergen, afgewisseld door akkertjes, open vlaktes en her en der een houten huisje van een boeren familie. Op deze zeer vruchtbare rode grond groeien de tabaksbladeren van de meest beroemde Cubaanse sigaren (tussen oktober en maart).

Cayo Levisa of Cayo Jutías

Cayo Jutías en Cayo Levisa zijn adembenemende Caribische stranden die (nog) niet ontdekt zijn door het massale toerisme. Deze twee prachtige stranden in de Provincie Pinar del Rio, waar Viñales gevestigd is lenen zich uitstekend voor een dagtocht.

El Nicho

De watervallen van El Nicho, gelegen aan de rand van het gebergte Sierra Escambray zijn een prachtig natuur spektakel. De vele watervallen en natuurbaden waar in gezwommen mag worden zijn omgeven door een dichtbegroeid landschap.

Topes de Collantes tour

In de ochtend vertrek je op tijd voor een bezoek aan Paque Guanayara, gelegen op ongeveer 15 km van het centrum van Topes de Collantes. Hier maak je een wandeling van circa 4 km en ziet vele planten en diersoorten die alleen in dit gebied voorkomen.

La Gran Piedra

In Santiago de Cuba heb je op veel plekken een mooi uitzicht op de bergen van de Sierra Maestra die de stad omringen. De excursie naar La Gran Piedra biedt jou de kans om meer van deze prachtige omgeving te zien. La Gran Piedra is een reusachtige rots gelegen op 1234 meter en is hiermee het hoogste punt van het oostelijke deel van de Sierra Maestra.

Luchthaven Transfer

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Havana is het maar al te fijn dat jouw transfer geregeld is. De chauffeur die op je wacht brengt jou naar de casa particular in Havana waar jij de komende dagen verblijft. Wil jij jouw vakantie met dit gemak beginnen of eindigen, boek dan onze transfer.

Unieke excursies in Cuba

Om jouw reis extra bijzonder te maken hebben we excursies in Cuba met zorg samengesteld. In de meeste rondreizen zijn er enkele excursies inbegrepen, maar natuurlijk kan je jouw reis extra uitbreiden door de excursies toe te voegen die jou aanspreken! Heb je vragen over een van de excursies? Neem contact met ons op. Je kunt bij ons ook een geheel vrijblijvend adviesgesprek aanvragen.

Er zijn excursies te vinden in verschillende delen van Cuba, dus waar je ook zit wij hebben altijd wel iets in petto voor jou! Geef bij het boeken van jouw rondreis ook meteen aan welke excursies je bij wilt boeken. Alleen de excursies naar El Nicho en La gran piedra kun je lokaal boeken bij de chauffeur van de oldtimer waar je mee rondreist.

Natuurlijk is het altijd handig om goed voorbereid op reis te gaan. Daarom is het goed om de praktische reistips door te nemen. Cuba is een geweldig land waar dingen vaak net wat anders lopen dan dat je gewend bent. Het is daarom erg belangrijk om je goed voor te bereiden. Maar ook met een goede voorbereiding zul je in Cuba voor verrassingen komen te staan. Maar dit maakt reizen door Cuba juist zo leuk en interessant!

Voor wat meer informatie en tips die wat extra’s toevoegen aan je reis, kun je onze reisblogs lezen. Hier worden uiteenlopende onderwerpen besproken, zoals Havana met kinderen of informatie over duurzaam reizen.

Vraag geheel vrijblijvend een reisvoorstel aan