El cañonazo

Bezoek aan ceremonie met kanonsschot in fort La Cabaña

Voeg deze excursie toe aan een rondreis

 

El cañonazo

El cañonazo vindt plaatst in het fort la Cabaña, het fort uit de 18de eeuw is een indrukwekkend stukje in Havana. In de hoofdstad zijn veel bezienswaardigheden en El cañonazo is er zeker 1 van. Het is een prachtige plek om te bezoeken, ook omdat je hier de eeuwen oude traditie vindt.

De traditie

Elke avond om stipt 21:00 uur wordt er een kanonskogel afgevuurd vanaf het fort la Cabaña. Het kasteel Castillo del Morro ligt naast La Cabaña en samen zijn zij in de koloniale tijd gebouwd om de toegang tot de haven van Havana te bewaken. Het afvuren van “El cañonazo” een kanonskogel om 21:00 uur is een eeuwenoude traditie die wordt uitgevoerd na een ceremonie in het fort. In de koloniale tijd was het kanonschot het teken dat de stadspoorten gesloten moesten worden. De ceremonie El cañonazo wordt veel bezocht door zowel Cubanen als reizigers. Naast dat het zien van de ceremonie zeer de moeite waard is, kan je ook genieten van mooie uitzichten over Havana in de avond.

Wat wij bieden bij El cañonazo

Op de plek buiten het fort waar de ceremonie plaatsvindt is het een fijn idee dat er na afloop van de ceremonie een betrouwbare taxi op je wacht. Als je ook graag gezelschap hebt van een Engelssprekende gids tijdens de ceremonie is dit mogelijk. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je.

Prijs

€45,- (voor max 4 personen)

Inclusief

  • Taxi vervoer van en naar jouw casa particular naar fort La Cabaña voor max. 4 personen
  • Taxi wacht op jou zodat je naar huis kan wanneer je wilt (max 3 uur)
  • In overleg kan je op de terugweg afgezet worden op een andere locatie in Oud Havana of Vedado

Exclusief

  • Je entree kaartje voor de ceremonie koop je zelf bij aankomst bij fort La Cabaña (circa 8CUC)

Meer leuke tradities?

Vraag hier uw gratis reisvoorstel aan