Compacte Rondreis Cuba 10 dagen

Busreis mét oldtimer excursies

vanaf

€829,-

p.p. o.b.v. 2 personen

Compacte Rondreis Cuba

Geniet van de hoogtepunten uit het westen van Cuba! In deze reis kun je in een relatief korte tijd kennis maken met zeer diverse plekken in Cuba. Havana staat garant voor een levendige start van jouw reis. In een dagexcursie naar tabaksdorpje Viñales geniet jij van het landschap van de prachtige vallei. Het pittoreske Trinidad en de prachtige stranden van Varadero pik jij ook allemaal mee tijdens deze 10-daagse rondreis. Je zult deze reis per bus maken, en tijdens de dagexcursie naar Viñales reis je de gehele dag per oldtimer.

Pad dat loopt naar tropisch strand in Varadero Cuba

Bestemmingen

Havana | (Viñales) |  Trinidad | Varadero | Havana

Pad dat loopt naar tropisch strand in Varadero Cuba
kaart-cuba-compact

In het kort Compacte Rondreis Cuba 10 dagen

Dag Locatie In het kort
1 Havana Aankomst in Havana
2 Havana Excursie Havana highlights in de middag
3 Havana Vrij te besteden
4 Habana Dagexcursie per oldtimer naar tabaksdorpje Viñales
5 Trinidad Reis per bus naar Trinidad en in de middag het stadje verkennen
6 Trinidad Trinidad verkennen en optionele excursies in de omgeving
7 Varadero Reis per bus naar Varadero en in de middag relaxen aan het strand
8 Varadero Relaxdag op het strand
9 Havana Busreis naar Havana, afscheid nemen van Cuba en inslaan van souvenirs
10 Havana Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Nederland

Dag 1 t/m 3 Havana

Welkom in Cuba! Havana ligt deze dagen aan jouw voeten. Op dag 2 zul je veel van de stad zien tijdens de excursie Havana highlights.

Dag 4 Havana- Viñales- Havana

Vandaag reis je per oldtimer voor een dagexcursie naar Viñales. Hier zul je o.a. de vallei gaan verkennen.

Dag 5 & 6 Trinidad

Op dag 5 reis je per bus naar het kleurrijke stadje Trinidad. Je kunt hier sfeerproeven en optioneel op excursie gaan in de omgeving.

Dag 7 & 8 Varadero

Helder zeewater, prachtige witte zandstranden en palmbomen verwelkomen jou in Varadero. Het is tijd om heerlijk te relaxen aan het strand.

Dag 9 & 10 Havana

Op dag 9 reis je per bus terug naar Havana. Nog heel even geniet je van deze onvergetelijke stad, want op dag 10 vertrekt jouw vliegtuig weer terug naar Nederland.

Wil je meer weten over deze rondreis? Lees dan de uitgebreide reisbeschrijving

Reisbeschrijving Compacte Rondreis Cuba 10 dagen

Dag 1: Aankomst in Havana en transfer naar casa particular

Aan het begin van de avond kom je aan in Havana voor een prachtige rondreis door Cuba. Op de luchthaven staat een chauffeur klaar om jou naar de casa particular (bed & breakfast) te brengen waar je de komende 4 nachten zult verblijven. Onderweg van de luchthaven naar jouw casa particular (gevestigd in de wijk Vedado of Habana Vieja) zie je direct vele oldtimers rijden en propaganda van de Cubaanse revolutie op billboards langs de weg. Dit is het land waarin jij de komende 10 dagen gaat rondreizen! Welkom in Cuba!

Dag 2: Excursie Havana highlights in de middag

Havana is een stad met ruim 2 miljoen inwoners. Er hangt een ontspannen sfeer en door Havana’s bewogen geschiedenis zie je in de architectuur zeer diverse invloeden terug. In oud Havana zie je veel gebouwen en sfeervolle pleinen uit de tijd dat Cuba een Spaanse kolonie was. In dit deel van de stad kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan La Bodeguita del Medio, die vooral beroemd is door de Mojito’s die Hemingway hier dronk. Er is een groot aanbod aan musea zoals het museum van de Revolutie en het nationaal museum “de Bellas Artes” met veel Cubaanse en internationale kunst. In oud Havana is op veel plekken livemuziek te horen en er zijn volop restaurants en café’s gevestigd. Je zult vandaag veel van Havana zien tijdens de excursie Havana highlights.

Dag 3: Vrij te besteden

Ook vandaag zijn er vele leuke activiteiten die je kunt gaan doen. Struin rond door de straatjes van oud Havana, breng een bezoek aan de sigarenfabriek, ontspan op Havana’s prachtige stranden: Playas del Este, of ga naar het compleet beschilderde straatje Callejon de Hamel. Hier wordt regelmatig livemuziek gespeeld en dat biedt een uitgelezen kans om kennis te  maken met de Afro-Cubaanse cultuur. Een andere veel bezochte wijk door reizigers is Vedado. Hier vindt je o.a. “La Fabrica de Arte Cubano”. Deze plek is een broedplaats voor Cubaanse kunstenaars én een discotheek.

Je kunt er ook voor kiezen om op dag 3 gebruik te maken van onze optionele excursies en activiteiten. Wil jij bijvoorbeeld salsa leren dansen of aan jouw kennis van de Spaanse taal werken? Het is allemaal mogelijk! Aan de overkant van de baai ligt el Castillo del Morro en iets verderop een fort, allen gebouwd in de koloniale tijd om de toegang tot de haven te bewaken. Elke avond om 21:00 uur vindt hier een ceremonie plaats waarbij een kanonskogel wordt afgevuurd.  Wil je bij deze bijzondere ceremonie aanwezig zijn? Reserveer dan onze excursie “El cañonazo”.

Dag 4: Dagexcursie per oldtimer naar tabaksdorpje Viñales

Vandaag zul je genieten van het reizen per oldtimer met chauffeur voor een dagexcursie naar Viñales. De reistijden zijn door het reizen per oldtimer zo kort mogelijk waardoor jij een optimale indruk kunt krijgen van de streek. Je gaat te voet of te paard op excursie door de vallei van Viñales, waar de tabaksbladeren groeien (tussen oktober en maart) van de meest beroemde Cubaanse sigaren. Op deze dag eet je een heerlijke maaltijd in een restaurant met uitzicht over de vallei. Je bent even helemaal weg uit de stad en maakt kennis met een zeer bijzonder landschap. Na een ontspannen dag reis je weer per oldtimer terug naar jouw casa particular in Havana.

Dag 5: Reis naar Trinidad

Je vertrekt vandaag vroeg in de ochtend naar Trinidad, waar je in de loop van de middag aankomt. De schilderachtige straatjes van Trinidad zijn wat veel reizigers verwachten te zien bij een reis naar Cuba. De koloniale gebouwen zijn gerestaureerd omdat Trinidad door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed. Dit maakt dat Trinidad erg in trek is bij reizigers. In de avonden kun je genieten van de livemuziek op de trappen naast de kathedraal van de Plaza Mayor of bij La Casa de la Trova.

Dag 6: Trinidad verkennen en mogelijk op excursie in de omgeving

Op dag 6 kun je kiezen voor een dagexcursie naar Topes de Collantes. Wat wij ook een aanrader vinden is om naar Trinidad’s nabijgelegen strand te gaan: Playa Ancon. Een andere leuke activiteit in de omgeving van Trinidad is het bezoeken van Valle de los Ingenios. In deze vallei werd vroeger suikerriet verbouwd.

Dag 7 & 8: Reis naar Varadero en relaxen aan het strand

Dag 7 reis je naar top strandbestemming Varadero. Vroeg in de ochtend vertrek je, waardoor jij in de loop van de middag al zult kunnen relaxen op het strand. Waarom kiezen we voor het zeer toeristische Varadero aan het einde van je rondreis? Omdat de stranden prachtig zijn! De witte zandstranden en het helder lichtblauwe water behoren tot de beste stranden van Cuba. Varadero biedt vele faciliteiten voor een ontspannen verblijf. De locatie is ideaal gelegen voor je terugvlucht, omdat je al goed op weg bent richting Havana. Maar eerst kun je nog even heerlijk genieten en uitrusten.

Dag 9: Nog even genieten van Havana

Je reist per bus terug naar Havana. De laatste nacht van jouw rondreis verblijf je nog even in Cuba’ s bruisende hart. Deze laatste momenten van jou 10 daagse rondreis door Cuba kun je bijvoorbeeld gebruiken om naar de grote souvenirmarkt in Havana te gaan. Je vindt hier heel veel leuke souvenirs als herinnering aan jouw reis. Ook is er op deze markt een groot aanbod van prachtige kleurige schilderijen met typische Cubaanse plaatjes.

TIP: Heb je interesse in kunst en spreekt het werk van een kunstenaar je erg aan? Vraag dan ook naar andere werken van deze kunstenaar. Veel kunstenaars hebben een lijn voor de souvenir markt, en een lijn werken van hogere kwaliteit. Op de souvenir markt moeten de schilderijen voor weinig geld verkocht worden, en daarom zullen de kunstenaars daar niet hun hoogste kwaliteit werken verkopen.

Dag 10: Terugreis naar Nederland

Tijdens deze rondreis van 10 dagen door Cuba heb je ontzettend veel gezien! Vandaag is het alweer tijd om terug te vliegen naar Nederland waar je de volgende ochtend aankomt (dag 11). Uiteraard voorzien wij je van een transfer van jouw casa particular naar de luchthaven.

Rondreis per bus en oldtimer

Deze Compacte Rondreis door Cuba van 10 dagen is een individuele rondreis die je per Viazul bus zult afleggen.

Viazul is een betrouwbaar busnetwerk en de bussen zijn voorzien van airconditioning. Op veel plaatsen bevindt het Viazul busstation zich op loopafstand van de casa particular waar je verblijft. Op de plekken waar dit niet het geval is regelen wij vervoer per auto van/naar de casa particular.

Op dag 4 maak je een dagexcursie per oldtimer naar Viñales. Het reizen per oldtimer met chauffeur zorgt voor een prachtig nostalgisch gevoel, en houdt de reistijden zo kort mogelijk. De oude Amerikaanse auto’s gebruikt in onze rondreizen zijn in optimale conditie en altijd voorzien van airconditioning. Wil je meer weten over het reizen per bus en oldtimer? Bekijk dan onze pagina reizen per oldtimer of bus.

Excursie Havana highlights
Excursie Havana highlights

Reisdagen Compacte Rondreis Cuba 10 dagen

Reisdag Vervoer per Traject Kilometers circa
4 Oldtimer Havana- Viñales- Havana 2 x 183
5 Bus Havana- Trinidad 316
7 Bus Trinidad- Varadero 333
9 Bus Varadero- Havana 145

Overnachten bij een casa particular

De casas particulares (bed & breakfast) die wij voor onze reizigers reserveren bevinden zich op een centrale locatie en zijn van goede kwaliteit zodat je een comfortabel verblijf zult hebben. De kamers zijn altijd voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met toilet. Tijdens je verblijf kun je rekenen op voldoende privacy en een goede service. Het verblijven in een casa particular is een heel leuk alternatief voor het verblijf in een hotel. Casas particulares zijn private ondernemingen, in tegenstelling tot hotels. Dit maakt dat het voor de eigenaren belangrijk is dat jij het naar je zin hebt. In hotels is er vaak veel minder aandacht en service voor de gasten.

Aanspreekpunt

Meestal zijn er gemeenschappelijke ruimtes waar je gebruik van mag maken, zoals een woonkamer, patio of een balkon. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Als je ook andere maaltijden in jouw casa particular wilt eten is dat vrijwel altijd in overleg te regelen. De Cubaanse families zijn een aanspreekpunt voor jou. Ze helpen je bijvoorbeeld graag bij het regelen van een taxi en kunnen je advies geven over activiteiten in de omgeving. Hou er wel rekening mee dat er in Cuba Spaans gesproken wordt. Er zijn steeds meer mensen die een klein beetje Engels spreken, maar het is goed je te realiseren dat dit zeer beperkt zal zijn.

Inclusief

 • Transfer van en naar de luchthaven van Havana
 • 9 x overnachting in casa particular
 • 9 x ontbijt
 • Bustickets voor de volgende trajecten (inclusief transfers van en naar busstations*):
  • Havana – Trinidad
  • Trinidad – Varadero
  • Varadero – Havana
 • Excursie Havana highligts
 • Dag excursie naar Viñales
  • Vervoer per oldtimer met chauffeur (Havana- Viñales- Havana)
  • Lunch in restaurant met uitzicht over de vallei
  • Excursie door de vallei van Viñales met gids (wandelend of te paard)

* Indien de casa particular zich niet op loopafstand van het busstation bevindt wacht er een auto op je.

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visum
 • Reisverzekering (Verplicht in Cuba)
 • Optionele excursies
 • Entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Overige uitgaven

Vraag geheel vrijblijvend reisvoorstel aan