Het heerlijke westen – Rondreis Cuba 14 dagen

Rondreis Cuba 14 dagen

vanaf

€1239,-

p.p. o.b.v. 2 personen

Het heerlijke westen

Tijdens deze rondreis van 14 dagen verblijf je in het prachtige westen van Cuba dat de reiziger zó veel te bieden heeft! De reis is een dynamische combinatie tussen cultuur, natuur en strand. Je start in Havana, de bruisende hoofdstad van Cuba waar je ogen en oren te kort zult komen. Je geniet van de diversiteit aan spectaculaire natuur en kunt naar stranden gaan aan de verschillende kusten van het eiland.  Het reizen per oldtimer biedt jou een uitgelezen kans om jouw Cuba reis écht uniek en onvergetelijk te maken.

Zonsopkomst in de Vallei van Viñales Cuba

Bestemmingen

Havana | Viñales | Cienfuegos | Trinidad | Varadero | Havana

Strand in Cuba
kaart-het-heerlijke-westen

In het kort – Rondreis Cuba 14 dagen

Dag Locatie In het kort
1 Havana Welkom in Havana! – transfer naar casa particular
2 Havana Excursie Havana highlights in de middag
3 Havana Vrij te besteden
4 Viñales Reis naar Viñales en excursie door de vallei
5 Viñales Bezoek plek naar keuze in omgeving Viñales
6 Cienfuegos Reis naar Cienfuegos via krokodillenfarm, de Varkensbaai en Punta Perdiz
7 Trinidad Reis naar Trinidad, optioneel via de watervallen van “El Nicho”
8 Trinidad Trinidad verkennen, naar Playa Ancon of optionele excursie naar Topes de Collantes
9 Varadero Verkennen van Santa Clara, bezoek “mausoleum del Che” en reis naar Varadero
10 Varadero Relaxdag op het strand
11 Varadero Relaxdag op het strand
12 Varadero Relaxdag op het strand
13 Havana Reis naar Havana, afscheid nemen van Cuba
14 Havana Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Nederland

Dag 1 t/m 3 Havana

Welkom in Cuba! Op dag 2 zal je veel van de stad zien tijdens de excursie Havana highlights. De rest van de tijd is vrij te besteden.

Dag 4 & 5 Viñales en omgeving

Je reist per oldtimer naar tabaksdorpje Viñales, en hebt nu de tijd om het dorpje en haar prachtige vallei te verkennen. Op dag 5 bezoek je een plek naar keuze in Viñales of de omgeving.

Dag 6 t/m 8 Cienfuegos & Trinidad

Op dag 7 reis je per oldtimer via een krokodillen farm, de Varkensbaai en Punta Perdiz naar Cienfuegos. De volgende dag reis je naar het koloniale stadje Trinidad, optioneel via de watervallen van “El Nicho”. Trinidad heeft prachtige kleurrijke straatjes en spectaculaire natuur in haar omgeving.

Dag 9 t/m 12 Varadero

Je reist op dag 9 per oldtimer naar Varadero. Je reist via Santa Clara, waar je o.a. “el mausoleo del Che Guevara” bezoekt. Helder zeewater, prachtige witte zandstranden en palmbomen verwelkomen jou in Varadero. Je kunt hier een paar dagen heerlijk relaxen.

Dag 13 & 14 Havana

Aan het einde van jouw reis ga je per oldtimer terug naar Havana. Drink nog snel je laatste Mojito want op dag 14 vertrekt jouw vliegtuig terug naar Nederland.

Wil je meer weten over deze rondreis? Lees dan de uitgebreide reisbeschrijving

Reisbeschrijving Rondreis Cuba 14 dagen

Het heerlijke Westen

Dag 1: Welkom in Havana!

Op de luchthaven van Havana wordt je opgehaald door een chauffeur die jou naar de casa particular (bed & breakfast) brengt waar je gaat verblijven.  Onderweg van de luchthaven naar jouw casa particular (gevestigd in de wijk Vedado of Habana Vieja) zie je direct vele oldtimers rijden en propaganda van de Cubaanse revolutie op billboards langs de weg. Welkom in Havana! Er staat jou een prachtige rondreis van 14 dagen door Cuba te wachten!

Dag 2: Excursie Havana highlights in de middag

Havana is een stad met ruim 2 miljoen inwoners. Er hangt een ontspannen sfeer en de verkeershectiek die miljoenensteden vaak hebben is heel erg beperkt in Havana. De stad is overzichtelijk en veel wijken zijn ruim opgezet. Door Havana’s bewogen geschiedenis zie je in de architectuur zeer diverse invloeden terug. In oud Havana zie je veel gebouwen en sfeervolle pleinen uit de tijd dat Cuba een Spaanse kolonie was en kun je genieten van veel bezienswaardigheden. Op dag 2 wacht de excursie Havana highlights in de middag op je. Wandelend en per oldtimer ga je Havana ontdekken. Je bezoekt de verschillende pleinen van oud Havana, drinkt een drankje in een bar op grote hoogte en gaat tegen zonsondergang naar de overkant van de baai van Havana voor een prachtig uitzicht over de Malecón en een groot deel van de stad. Een dag om nooit meer te vergeten!

Dag 3: Vrij te besteden

Havana heeft zo veel te bieden dat er op deze dag die je volledig zelf kunt indelen keuzes gemaakt moeten worden. Struin rond door de straatjes van oud Havana, breng een bezoek aan de sigarenfabriek, ontspan op Havana’s prachtige stranden: Playas del Este, of ga naar het compleet beschilderde straatje Callejon de Hamel. Hier wordt regelmatig live rumba gespeeld. Je kunt ook een bezoek brengen aan La Bodeguita del Medio, die vooral beroemd is door de mojito’s die Hemingway hier dronk. Er is een groot aanbod aan musea zoals het museum van de Revolutie, of bezoek “La Fabrica de Arte Cubano”. Op veel plekken in oud Havana is livemuziek te horen,- en in dit deel van de stad zijn de meeste restaurants gevestigd.

El CañonazoAan de overkant van de baai van Havana ligt el Castillo del Morro en iets verderop een fort, allen gebouwd in de koloniale tijd om de toegang tot de haven te bewaken. Elke avond om 21:00 uur vindt hier een ceremonie plaats waarbij een kanonskogel wordt afgevuurd.  Wil je bij deze bijzondere ceremonie aanwezig zijn? Reserveer dan onze excursie “El cañonazo”.

Je kunt er ook voor kiezen om op dag 3 gebruik te maken van onze optionele excursies en activiteiten om dieper het Cubaanse leven in te duiken. Zo kun je een Cubaanse familie bezoeken die in een minder centrale wijk woont in Havana of op het platteland net buiten Havana. Een unieke ervaring waarbij je een klein inkijkje krijgt in het leven van dit gezin. Een Engelssprekende gids zal je bij dit bezoek begeleiden. Ook is het mogelijk om te kiezen voor salsa– of Spaanse les.

Dag 4: Geniet van de schoonheid van Viñales

Op dag 4 maak je kennis met de chauffeur die jou de komende 6 dagen zal rondrijden en vertrek je richting het tabaksdorpje Viñales. In de streek van Viñales worden de tabaksbladeren van de meest beroemde Cubaanse sigaren verbouwd. Dit prachtige dorpje ligt bij een vallei met dichtbegroeide kalkstenenbergen die mogotes worden genoemd. Bij aankomst lunch je in een restaurant met adembenemend uitzicht over de vallei van Viñales. In de middag is het tijd om de vallei verder te verkennen. Jij mag zelf kiezen of je dit het liefste te voet of te paard doet. De paarden in Viñales zijn klein en ook goed te berijden door mensen die geen ervaring hebben met paardrijden.

Dag 5: Bezoek plek naar keuze in omgeving Viñales

Op dag 5 kun jij het programma zelf bepalen. We raden een dagexcursie naar Cayo Levisa of Cayo Jutías aan. Cayo Levisa is een eilandje dat op 6 km van de kust ligt, waar je in een boottochtje van 45 minuten naartoe vaart. Zowel Cayo Jutías als Levisa zijn adembenemende Caribische stranden die (nog) niet ontdekt zijn door het massale toerisme. Bezoek je liever (een van) de grotten van Viñales op deze dag of wil je naar het nabijgelegen Pinar del Rio? Dit kun je allemaal bespreken met de chauffeur. Het programma van vandaag is flexibel, de chauffeur brengt jou naar de plek in (de omgeving van) Viñales van jouw keuze.

Dag 6: De mooie tocht naar Cienfuegos

Vandaag geniet je optimaal van de mogelijkheden die het reizen per oldtimer met zich meebrengt. Je vertrekt vroeg voor een drukke dag met als bestemming Cienfuegos. Onderweg kom je langs een krokodillenboerderij, waar de krokodillen leven in omheinde moerasvijvers. Deze boerderij is opgezet ter bescherming van bedreigde reptielsoorten. In de middag wacht er een heerlijke lunch op je in vissersdorpje Pálpite. Na de lunch rijd je door naar de Varkensbaai. Deze baai is vooral bekend om de mislukte invasie van Cubaanse ballingen in 1961, maar ook om de mooie snorkel en duikplekken. Een van de mooiste plekken om te snorkelen is bij Punta Perdiz, waar jij ook een duik in het water mag gaan nemen. Aan het eind van de middag zul je in Cienfuegos aankomen.

Dag 7: Reis naar pittoresk Trinidad

Op dag 7 maak je een korte tour door Cienfuegos per oldtimer en ga je verder richting Trinidad. Je kunt ervoor kiezen om direct naar Trinidad te reizen of optioneel op excursie naar “El Nicho” te gaan. Dit zijn indrukwekkende watervallen gelegen in een bergachtig natuurgebied. Tijdens de wandeling van paar kilometer zie je verschillende watervallen in dit natuurgebied. Als je wilt kun je een verfrissende duik nemen in de natuurlijke baden. Eenmaal in Trinidad aangekomen kun je in de avond genieten van de livemuziek op de trappen naast de kathedraal van de Plaza Mayor of bij La Casa de la Trova.

Dag 8: Trinidad verkennen en mogelijk op excursie in de omgeving

De hele dag verblijf je vandaag in het kleurrijke stadje Trinidad. De schilderachtige straatjes van Trinidad zijn wat veel reizigers verwachten te zien bij een reis naar Cuba. De koloniale gebouwen zijn gerestaureerd en in optimale staat omdat Trinidad door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed.  Dit maakt dat Trinidad erg in trek is bij reizigers. Je kunt sfeerproeven in dit levendige stadje, of kiezen voor een optionele dagexcursie naar Topes de Collantes. Wat wij ook een  aanrader vinden is om in de middag naar Trinidad’s nabijgelegen strand te gaan: Playa Ancon. Een andere mogelijkheid is het brengen van een bezoek aan Valle de los Ingenios, de plek waar slaven vroeger suikerriet verbouwden. In deze vallei kan je de toren beklimmen waar vandaan de baronnen de slaven in de gaten hielden.

Dag 9: Via “de voetsporen van Che” in Santa Clara naar Varadero

Vandaag reis je naar top strandbestemming Varadero. Onderweg kom je langs Santa Clara en bezoek je de twee belangrijkste bezienswaardigheden. In Santa Clara vond de beslissende slag plaats geleid door Che Guevara, die de overwinning van de Cubaanse revolutie bracht. Je bezoekt de gepantserde trein die de toenmalige president Batista had gestuurd gevuld met wapens en mankrachten om zijn troepen te versterken. Che en zijn troepen stopten de trein met een bulldozer en de wapens kwamen in hun handen. Ook bezoek je het mausoleum waar de stoffelijke resten van Che Guevara liggen. Vandaag is er ook tijd voor het verkennen van het centrum van Santa Clara, die met 244.000 inwoners de vijfde stad van Cuba is. Na de lunch vertrek je naar Varadero om een paar dagen heerlijk uit te rusten van alles wat je hebt gezien en meegemaakt.

Dag 10 t/m 12: Relaxdagen op het strand van Varadero

Tijdens de rondreis heb je de mogelijkheid gehad om meerdere stranden te bezoeken, en we sluiten deze reis af op dé top strand locatie in Cuba. Waarom kiezen we voor het zeer toeristische Varadero aan het einde van je rondreis? Ten eerste omdat de stranden prachtig zijn! De witte zandstranden en het helder lichtblauwe water behoren tot de beste stranden van Cuba. Ten tweede neem je bij aankomst in Varadero afscheid van de chauffeur en zijn oldtimer. Varadero biedt voldoende faciliteiten om je laatste dagen in Cuba ontspannen door te brengen. De locatie is ideaal gelegen voor je terugvlucht, omdat je al goed op weg bent richting Havana. Maar eerst kun je nog even een paar dagen heerlijk genieten en uitrusten.

Dag 13: Afscheid nemen van Havana

Vandaag word je bij jouw casa particular opgepikt door een oldtimer om naar Havana te rijden. De laatste nacht van jouw rondreis verblijf je nog even in het bruisende hart van Cuba. Deze laatste uurtjes kun je bijvoorbeeld gebruiken om naar de grote souvenir markt in Havana te gaan. Je vindt hier heel veel leuke souvenirs als herinnering aan jouw magische reis. Ook is er op deze markt een groot aanbod van prachtige kleurige schilderijen met typische Cubaanse plaatjes.

TIP: Heb je interesse in kunst en spreekt het werk van een kunstenaar je erg aan? Vraag dan ook naar andere werken van deze kunstenaar. Veel kunstenaars hebben een lijn voor de souvenir markt, en een lijn werken van hogere kwaliteit. Op de souvenir markt moeten de schilderijen voor weinig geld verkocht worden, en daarom zullen de kunstenaars daar niet hun hoogste kwaliteit werken verkopen.

Dag 14 Havana- Amsterdam

Vandaag neem je afscheid van Havana en Cuba en vlieg je terug naar Nederland waar je de volgende ochtend (dag 15) zult aankomen. Uiteraard voorzien wij je van een transfer vanaf jouw casa particular naar de luchthaven.

Vervoer rondreis Cuba 14 dagen

Oldtimer

Het heerlijke westen is een rondreis door Cuba van 14 dagen waarbij je alle trajecten aflegt per oldtimer met chauffeur. De oude Amerikaanse auto’s gebruikt in onze rondreizen zijn in optimale conditie en altijd voorzien van airconditioning.De chauffeur die de oldtimer rijdt kent alle bijzonderheden van het wegennet op zijn duimpje. Jij hoeft alleen maar te genieten van al het moois dat je onderweg tegenkomt.

Het reizen per oldtimer houdt de reistijden zo kort mogelijk. Je hebt de vrijheid om tussenstops te maken op bijzondere plekken die (enigszins) op de route liggen. Lees meer over reizen per oldtimer op onze pagina over reizen per oldtimer en bus.

Excursie Havana highlights
Excursie Havana highlights

Reisdagen Oldtimer rondreis Cuba 14 dagen

Reisdag Vervoer per Traject Kilometers circa
4 Oldtimer Havana- Viñales 183
6 Oldtimer Viñales- Cienfuegos 413
7 Oldtimer Cienfuegos- Trinidad 84
9 Oldtimer Trinidad- Varadero 333
13 Oldtimer Varadero- Havana 145

Waar overnacht je tijdens deze 14-daagse rondreis?

De casas particulares (bed & breakfast) die wij voor onze reizigers reserveren bevinden zich op een centrale locatie en zijn van goede kwaliteit zodat je een comfortabel verblijf zult hebben. De kamers zijn altijd voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met toilet. Tijdens je verblijf kun je rekenen op voldoende privacy en een goede service. Het verblijven in een casa particular is een heel leuk alternatief voor het verblijf in een hotel. Casas particulares zijn private ondernemingen, in tegenstelling tot hotels. Dit maakt dat het voor de eigenaren belangrijk is dat jij het naar je zin hebt. In hotels is er vaak veel minder aandacht en service voor de gasten.

Aanspreekpunt

Meestal zijn er gemeenschappelijke ruimtes waar je gebruik van mag maken, zoals een woonkamer, patio of een balkon. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Als je ook andere maaltijden in jouw casa particular wilt eten is dat vrijwel altijd in overleg te regelen. De Cubaanse families zijn een aanspreekpunt voor jou. Ze helpen je bijvoorbeeld graag bij het regelen van een taxi en kunnen je advies geven over activiteiten in de omgeving. Hou er wel rekening mee dat er in Cuba Spaans gesproken wordt. Er zijn steeds meer mensen die een klein beetje Engels spreken, maar het is goed je te realiseren dat dit zeer beperkt zal zijn.

Het heerlijke westen – Rondreis Cuba 14 dagen

Inclusief

 • Transfer van en naar de luchthaven van Havana
 • 13 x overnachting in casa particular
 • 13 x ontbijt
 • Vervoer per oldtimer met chauffeur over de omschreven trajecten op dagen 4 t/m 9
 • Excursies:
  • Excursie Havana highlights
  • Excursie door de vallei van Viñales, te voet of te paard
 • Lunch op dag 4 & 6
 • Transfer per oldtimer met chauffeur op dag 13 van Varadero naar Havana

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visum
 • Reisverzekering (Verplicht in Cuba)
 • Optionele excursies
 • Entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Overige uitgaven

Vraag geheel vrijblijvend een reisvoorstel aan