Ontdek de Vallei van Viñales

Wandelend of te paard genieten van de prachtige vallei van Viñales

Deze excursie is inbegrepen in de meerderheid van onze rondreizen

Ontdek de Vallei van Viñales

Een adembenemend stukje Cuba, in het westen vind je rond het dorpje Viñales, de Vallei van Viñales. Het dorpje ligt op de rand van de vallei tussen de tabaksplantages en de rotsen. Je proeft de sfeer van Cuba als je hier rondloopt, het is echt de moeite waard om een bezoek te doen aan dit dorpje. De vallei is erg speciaal en werd in 1999 geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De prachtige natuur

In de vallei van Viñales bevinden zich dichtbegroeide kalkstenenbergen, afgewisseld door akkertjes, open vlaktes met her en der een houten huisje van een boerenfamilie. Op deze zeer vruchtbare rode grond groeien de tabaksbladeren van de meest beroemde Cubaanse sigaren (te zien tussen oktober en maart). Ook zul je hier vele andere gewassen zien groeien, zoals ananas, bananen, bataat en het door de Cubanen zeer geliefde malanga (een gewas waar ze de knol en de jonge bladeren van eten).

Te voet of te paard door de vallei van Viñales

De vallei leent zich perfect voor zowel het maken van een wandeling als er te paard doorheen rijden. Je verkent de vallei samen met een gids en maakt enkele stops, bijvoorbeeld bij een boerenfamilie. Een geweldige manier om sfeer te proeven in een streek die door velen wordt omschreven als een van de mooiste van Cuba. Bij de meeste rondreizen is deze excursie inbegrepen maar deze is ook los bij te boeken.

Prijs

€45,- per persoon

Inclusief

  • Een 4 uur durende excursie met gids, dit bezoek kan wandelend of te paard, de keuze is aan jou!

Meer adembenemende stukjes Cuba?

  • List Item

Vraag hier uw gratis reisvoorstel aan