Magisch Cuba – Rondreis Cuba 21 dagen

Rondreis Cuba 21 dagen

Reis per oldtimer met chauffeur het hele eiland rond

vanaf

€1829,-

p.p. o.b.v. 2 personen

Magisch Cuba

Rondreis Cuba 21 dagen

Magisch Cuba is een prachtige rondreis van 21 dagen om de diversiteit van Cuba te beleven. Tijdens deze reis zul je qua cultuur niets te kort komen, je bezoekt  o.a. de twee grootste steden van Cuba: Havana en Santiago de Cuba. Deze steden zijn levendig en staan bol van de historie en unieke culturele activiteiten. Er zijn vele mogelijkheden om te genieten van de diversiteit aan natuur die Cuba te bieden heeft, én je krijgt de kans om een heel aantal stranden te bezoeken aan de verschillende kusten van het eiland. Magisch Cuba biedt jou de luxe om rond te reizen in een prachtige oldtimer met chauffeur, waardoor je de reistijden zo kort mogelijk houdt. Dat is optimaal genieten van 3 weken Cuba!

Tabaksplantage in Vallei van Viñales

Bestemmingen

Havana | Viñales | Cienfuegos | Trinidad | Camagüey| Santiago de Cuba | Gibara | Santa Clara | Varadero | Havana

Tabaksplantage in Vallei van Viñales
kaart-magisch-cuba

In het kort – Rondreis Cuba 21 dagen

Dag Locatie In het kort
1 Havana Aankomst in Havana en transfer naar casa particular
2 Havana Excursie Havana highlights in de middag
3 Havana Vrij te besteden
4 Havana Vrij te besteden
5 Viñales Reis naar Viñales en op excursie door de  vallei van Viñales
6 Viñales Bezoek een plek naar keuze in omgeving Viñales
7 Cienfuegos Via krokodillenfarm, de Varkensbaai en Punta Perdiz naar Cienfuegos
8 Trinidad Reis naar Trinidad optioneel via de watervallen van “El Nicho”
9 Trinidad Trinidad verkennen of op excursie naar Topes de Collantes
10 Camagüey Reis naar Camagüey en de stad verkennen per bici-taxi
11 Santiago de Cuba Aankomst in Santiago de Cuba en verkennen van de stad
12 Santiago de Cuba Bezoek aan Basiliek el Cobre, El Castillo del Morro en El Cuartel Moncada
13 Santiago de Cuba Optioneel bezoek aan “La Gran Piedra”
14 Gibara Struinen door de straatjes van Gibara
15 Santa Clara Reisdag naar Santa Clara
16 Varadero Verkennen van Santa Clara, bezoek “mausoleum del Che” en reis naar Varadero
17 Varadero Relaxdag op het strand
18 Varadero Relaxdag op het strand
19 Varadero Relaxdag op het strand
20 Havana Afscheid nemen van Havana
21 Havana Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Nederland

Dag 1 t/m 4 Havana ontdekken

Havana heeft zo ontzettend veel moois te bieden aan de reiziger. Deze dagen dompel jij je onder in de bijzondere sfeer. Op dag 2 zie je veel van de stad tijdens de excursie Havana Highlights.

Dag 5 & 6 Schilderachtig Viñales

Je reist naar tabaksdorpje Viñales, en hebt nu de tijd om het dorpje en haar prachtige vallei te verkennen. Ga jij lopend of te paard door de vallei? Op dag 6 maak je een excursie naar keuze in de omgeving.

Dag 7 t/m 9 Cienfuegos & Trinidad

Op dag 7 reis je via een krokodillenfarm, de Varkensbaai en Punta Perdiz naar Cienfuegos. De volgende dag reis je naar het koloniale stadje Trinidad, met haar prachtige kleurrijke straatjes en spectaculaire natuur in de omgeving.

Dag 10 Camagüey

Vandaag reis je naar Camagüey en zul je de stad verkennen per bici-taxi.

Dag 11 t/m 13 Santiago de Cuba

Deze dagen verblijf je in Santiago! Verken de stad en breng o.a. een bezoek aan Basiliek “El Cobre” en fort “El Morro”. Ook kun je een optionele excursie maken naar La Gran Piedra.

Dag 14 Gibara

Vandaag reis je naar Gibara. Onderweg maak je een tussenstop in Holguín. De rest van de dag kan je sfeerproeven op deze bijzondere bestemming.

Dag 15 Santa Clara

Reisdag naar Santa Clara. Vele bijzondere landschappen passeren onderweg.

Dag 16 Santa Clara & reis naar Varadero

Verken Santa Clara, de 5e stad van Cuba en bezoek o.a. het mausoleum van Che Guevara. In de middag vertrek je naar Varadero.

Dag 17 t/m 19 Genieten van Caribisch paradijs Varadero

Helder zeewater, prachtige witte zandstranden en palmbomen staan op het programma voor jou deze dagen! Uitstekende voorwaarden voor een paar dagen heerlijk relaxen.

Dag 20 & 21 Laatste nacht in Havana

Aan het einde van deze rondreis door Cuba van 21 dagen ben je weer even terug in Havana. Drink nog snel je laatste Mojito want op dag 20 vertrekt jouw vliegtuig terug naar Nederland.

Wil je meer weten over deze rondreis Cuba 21 dagen? Lees dan de uitgebreide reisbeschrijving

Reisbeschrijving Rondreis Cuba 21 dagen

Dag 1: Aankomst in Havana

Aan het begin van de avond kom je aan in Havana. Daar staat een chauffeur klaar om jou naar de casa particular (bed & breakfast) te brengen waar je de komende 4 nachten zult verblijven. Onderweg van de luchthaven naar jouw casa particular (gevestigd in de wijk Vedado of Habana Vieja) zie je direct vele oldtimers rijden en propaganda van de Cubaanse revolutie op billboards langs de weg. Welkom in Havana!

Dag 2: Maak kennis met Havana

Havana is een stad met ruim 2 miljoen inwoners. Er hangt een ontspannen sfeer en de verkeershectiek die miljoenensteden vaak hebben is heel erg beperkt. De stad is overzichtelijk en veel wijken zijn ruim opgezet. Door Havana’s bewogen geschiedenis zie je in de architectuur zeer diverse invloeden terug. In oud Havana zie je veel gebouwen en sfeervolle pleinen uit de tijd dat Cuba een Spaanse kolonie was.  Op dag 2 wacht de excursie Havana Highlights in de middag op je. Wandelend en per oldtimer ga je Havana ontdekken.  Zo bezoek je de verschillende pleinen van oud Havana en het plein van de Revolutie, drink je een drankje in een bar op grote hoogte en ga je tegen zonsondergang naar de overkant van de baai van Havana voor een prachtig uitzicht over de Malecón en een groot deel van de stad.

Dag 3 & 4: Vrij te besteden

Er is eindeloos veel wat je kunt ontdekken op dag 3 en 4 in Havana. Struin rond door Oud Havana en bezoek bijvoorbeeld La Bodeguita del Medio. Deze bar is vooral beroemd door de Mojito’s die Hemingway hier dronk. Er is een groot aanbod aan musea zoals het museum van de Revolutie, of bezoek “La Fabrica de Arte Cubano”. Op veel plekken is livemuziek te horen,- en in dit deel van de stad zijn de meeste restaurants gevestigd. Aan de overkant van de baai van Havana ligt el Castillo del Morro en iets verderop een fort, allen gebouwd in de koloniale tijd om de toegang tot de haven te bewaken. Elke avond om 21:00 uur vindt hier een ceremonie plaats waarbij een kanonskogel wordt afgevuurd.  Wil je bij deze bijzondere ceremonie aanwezig zijn? Reserveer dan onze excursie “El cañonazo”.

Ook kun je ervoor kiezen een bezoek te brengen aan de sigarenfabriek of te ontspanen op Havana’s prachtige stranden: Playas del Este. Het compleet beschilderde straatje Callejon de Hamel is ook leuk om te bezoeken. Hier wordt regelmatig livemuziek gespeeld en dat biedt een uitgelezen kans om kennis te  maken met de Afro-Cubaanse cultuur.

Voor dag 3 en 4 kun je ook een van onze optionele excursies en activiteiten reserveren om dieper het Cubaanse leven in te duiken. Zo kun je een Cubaanse familie bezoeken die in een minder centrale wijk woont in Havana of op het platteland net buiten Havana. Een unieke ervaring waarbij je een klein inkijkje krijgt in het leven van dit gezin. Een Engelssprekende gids zal je bij dit bezoek begeleiden. Ook is het mogelijk om te kiezen voor salsa– of Spaanse les.

Dag 5: Reis naar Viñales en excursie door de vallei

Op dag 5 maak je kennis met de chauffeur die jou de komende 12 dagen zal rondrijden en vertrek je richting het tabaksdorpje Viñales. In de streek van Viñales worden de tabaksbladeren van de meest beroemde Cubaanse sigaren verbouwd. Dit prachtige dorpje ligt bij een vallei met dichtbegroeide kalkstenenbergen die mogotes worden genoemd. Bij aankomst lunch je in een restaurant met adembenemend uitzicht over de vallei van Viñales. In de middag is het tijd om de vallei verder te verkennen. Jij mag zelf kiezen of je dit het liefste te voet of te paard doet. De paarden in Viñales zijn klein en ook mogelijk te berijden door mensen die geen ervaring hebben met paardrijden.

Dag 6: Bezoek plek naar keuze in omgeving Viñales

Op dag 6 raden we een dagexcursie aan naar Cayo Levisa of Cayo Jutías. Cayo Levisa is een eilandje dat op 6 km van de kust ligt, waar je in een boottochtje van 45 minuten naartoe vaart. Zowel Cayo Jutías als Levisa zijn adembenemende Caribische stranden die (nog) niet ontdekt zijn door het massale toerisme. Bezoek je liever (een van) de grotten van Viñales op deze dag of wil je naar het nabijgelegen Pinar del Rio? Dit kun je allemaal bespreken met de chauffeur. Het programma van vandaag is flexibel.

Dag 7: De mooie tocht naar Cienfuegos

Vandaag vertrek je vroeg voor een drukke dag met als bestemming Cienfuegos. Onderweg maak je een aantal bijzondere tussenstops. Zo kom je langs een krokodillenboerderij, waar de krokodillen leven in omheinde moerasvijvers. Deze boerderij is opgezet ter bescherming van bedreigde reptielsoorten. In de middag wacht er een lunch op je in vissersdorpje Pálpite. Na de lunch rijd je door naar de Varkensbaai. Deze baai is vooral bekend om de mislukte invasie van Cubaanse ballingen in 1961, maar ook om de mooie snorkel en duikplekken. Een van de mooiste plekken om te snorkelen is bij Punta Perdiz, waar jij ook een duik in het water mag gaan nemen. Aan het eind van de middag zul je in Cienfuegos aankomen.

Dag 8: Reis naar Trinidad, optioneel via de watervallen van “El Nicho”

Op dag 8 maak je een korte tour door Cienfuegos per oldtimer en ga je verder richting Trinidad. Je kunt ervoor kiezen om direct naar Trinidad te reizen of optioneel op excursie naar “El Nicho” te gaan. Dit zijn indrukwekkende watervallen gelegen in een bergachtig natuurgebied. Tijdens de wandeling van een paar kilometer zie je verschillende watervallen. Als je wilt kun je een verfrissende duik nemen in de natuurlijke baden. Eenmaal in Trinidad aangekomen kun je in de avond genieten van de livemuziek op de trappen naast de kathedraal van de Plaza Mayor of bij La Casa de la Trova.

Dag 9: Trinidad verkennen en mogelijk op excursie in de omgeving

Vandaag verblijf je de hele dag in het kleurrijke stadje Trinidad. De schilderachtige straatjes van Trinidad zijn wat veel reizigers verwachten te zien bij een reis naar Cuba. De koloniale gebouwen zijn gerestaureerd en in optimale staat omdat Trinidad door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed.  Dit maakt dat Trinidad erg in trek is bij reizigers. Je kunt vandaag sfeerproeven in dit levendige stadje, of kiezen voor een optionele dagexcursie naar Topes de Collantes. Wat wij ook een  aanrader vinden is om in de middag naar Trinidad’s nabijgelegen strand te gaan: Playa Ancon.

Dag 10: Reis naar Camagüey, en verkennen met bici-taxi

In de ochtend vertrek je vroeg richting Camagüey. Je zult een stop maken bij Valle de los Ingenios, de plek waar slaven vroeger suikerriet verbouwden. In deze vallei kan je de toren beklimmen waar vandaan de baronnen de slaven in de gaten hielden. In de middag kom je in Camagüey aan en waar er een heerlijke lunch op je wacht. De rest van de dag is vrij te besteden. Het historische centrum van Camagüey is ruim en enigszins onlogisch opgezet. Daarom is deze stad bij uitstek geschikt om haar te verkennen per bici-taxi (fiets taxi). Het historische centrum van Camagüey staat net als een heel aantal andere plekken in Cuba op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze gebieden zijn hierdoor goed gerestaureerd en onderhouden, en daarom springen ze er echt uit. De vele oude kerkjes en sfeervolle pleinen van Camagüey zijn het bezoeken waard.

Dag 11: Aankomst in Santiago en verkennen van de stad

Op dag 11 vertrek je vroeg naar Santiago de Cuba. De tweede stad van Cuba die gevestigd is aan de uitlopers van de bergketen Sierra Maestra heeft veel moois in petto. Het straatbeeld van Santiago wordt gekenmerkt door de vele niveau verschillen. Bij aankomst in de middag kan de chauffeur per auto een korte rondrit maken door Santiago. De rest van de dag kan je op eigen gelegenheid de stad verkennen.

Tussen Parque de Céspedes en Plaza de Marte liggen de meeste bezienswaardigheden. In dit centrale deel van de stad loop je door sfeervolle straatjes en je vindt er onder meer het rum en Bacardí museum. Ook kun je een kijkje nemen bij de baai van Santiago de Cuba. Drink een drankje en geniet van een mooi uitzicht over de baai bij restaurant Club Nautico. Santiago wordt gezien als de bakermat van onder meer de beroemde Cubaanse muziekstijlen son, bolero, rumba en de conga. In de avond is het erg de moeite waard om te gaan luisteren naar livemuziek bij de Casa de la Trova.

Dag 12: Bezoek aan Basiliek el Cobre, El Castillo del Morro en El Cuartel Moncada

Op dag 12 zal je een bezoek brengen aan de basiliek el Cobre. Dit is de beroemdste basiliek van Cuba gelegen in het groene berglandschap van de Sierra Meastra. In deze basiliek bevindt zich het beeld van La Virgin de la Caridad del Cobre (de Maagd van het Cobre).  Zowel door de Afro Cubaanse religie als door de katholieken wordt deze Maagd vereerd. Paus Benedictus XV verklaarde haar als patroonheilige van Cuba. Als je tijdens de reis goed oplet, zul je op heel veel plekken een afbeelding zien van deze maagd.

Ook zul je vandaag een bezoek brengen aan El Castillo del Morro. Dit fort is gebouwd aan de ingang van de baai van Santiago en diende ter verdediging tegen piraten. Vandaag de dag is het brengen van een bezoek van dit goed gerestaureerde fort vooral erg de moeite waard door de prachtige uitzichten. Tijdens de rondrit van vandaag zul je ook een korte stop maken bij El Cuartel Moncada. Fidel Castro leidde in 1953 een aanval op deze kazerne. Ook al was deze aanval niet succesvol, deze wordt wel gezien als het begin van de Cubaanse Revolutie.

Dag 13: Optioneel bezoek aan “La Gran Piedra”

Op dag 13 kun je optioneel “la Gran Piedra” bezoeken: een reusachtige rots gelegen in de Sierra Maestra op 1234 meter hoogte. Voordat je de rots bereikt moet je een trap beklimmen met ruim 400 treden. Eenmaal boven heb je een spectaculair uitzicht over de Sierra Maestra, en bij helder weer schijn je hier zelfs Jamaica en Haïti kunnen zien liggen. Lokaal betaal je een kleine toeslag voor deze excursie. Vandaag is de laatste dag dat je nog kunt genieten van de bijzondere stad Santiago de Cuba. Geïnteresseerden in de Afro Cubaanse cultuur en religie kunnen bijvoorbeeld “La casa de las Religiones Populares” bezoeken. Hier leer je meer over de verschillende geloofsrichtingen die er in Cuba zijn. Ook zijn er verschillende uitgaansgelegenheden waar je kennis kunt maken met de Afro-Cubaanse cultuur zoals la Casa de las Tradiciones waar regelmatig live muziek is.

Dag 14: Struinen door de straatjes van Gibara

Vandaag reis je naar Gibara en maak je een tussenstop in Holguín. Er wordt wel beweerd dat Christopher Colombus over de omgeving van Gibara heeft gezegd dat dit het mooiste land is dat ooit door mensenogen is gezien. Het is geen standaard bestemming, maar wel een ontzettend leuke toevoeging aan je rondreis omdat dit charmante vissersdorpje echt anders is dan wat je de afgelopen tijd hebt gezien. In Gibara zie je de sporen van het verleden waarin de haven een sleutelrol had in de handel met Spanje en de VS. In dit dorpje krijg je bij uitstek het gevoel dat de tijd stil heeft gestaan. Proeven van een echte Cubaanse sfeer op een plek waar je aan alles haar bewogen verleden ziet en met als parel haar vriendelijke bevolking. Geniet van deze bijzondere bestemming!

Dag 15 Reisdag naar Santa Clara

Vandaag is een reisdag, maar dat betekent niet dat er niets te beleven valt. Onderweg van Gibara naar Santa Clara krijg je een goed beeld van de diverse landschappen in de verschillende provincies waar je vandaag doorheen zult rijden. Je zult meerdere tussenstops maken en er wordt natuurlijk de tijd genomen om te lunchen. Je vertrekt vroeg in de ochtend en zult tegen het einde van de middag aankomen in Santa Clara.

Dag 16: Verkennen van Santa Clara, bezoek “mausoleum del Che” en reis naar Varadero

Vandaag bezoek je de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Santa Clara. In Santa Clara vond de beslissende slag plaats geleid door Che Guevara, die de overwinning van de Cubaanse revolutie bracht. Je bezoekt de gepantserde trein die de toenmalige president Batista had gestuurd gevuld met wapens en mankrachten om zijn troepen te versterken. Che en zijn troepen stopten de trein met een bulldozer en de wapens kwamen in hun handen. Ook bezoek je het mausoleum waar de stoffelijke resten van Che Guevara liggen. Vandaag is er ook tijd voor het verkennen van het centrum van Santa Clara, die met 244.000 inwoners de vijfde stad van Cuba is.  Na de lunch vertrek je naar Varadero, om een paar dagen heerlijk uit te rusten van alles wat je hebt gezien en meegemaakt.

Dag 17 t/m 19: Relaxdagen op het strand van Varadero

Gedurende de rondreis heb je veel verschillende stranden gezien, en we sluiten deze reis af op dé top strand locatie in Cuba. Waarom kiezen we voor het zeer toeristische Varadero aan het einde van je rondreis? Ten eerste omdat de stranden prachtig zijn! De witte zandstranden en het helder lichtblauwe water behoren tot de beste stranden van Cuba. Ten tweede neem je bij aankomst in Varadero afscheid van de chauffeur en zijn oldtimer. Varadero biedt voldoende faciliteiten om je laatste dagen in Cuba ontspannen door te brengen. De locatie is ideaal gelegen voor je terugvlucht, omdat je al goed op weg bent richting Havana. Maar eerst kun je nog even een paar dagen heerlijk genieten en uitrusten.

Dag 20: Afscheid nemen van Havana

Vandaag word je bij jouw casa particular in Varadero opgepikt door een chauffeur om per oldtimer naar Havana te rijden. De laatste nacht van jouw rondreis verblijf je nog even in Cuba’ s bruisende hart. Deze laatste uurtjes kun je bijvoorbeeld gebruiken om naar de grote souvenir markt in Havana te gaan. Je vindt hier heel veel leuke souvenirs als herinnering aan jouw magische reis. Ook is er op deze markt een groot aanbod van prachtige kleurige schilderijen met typische Cubaanse plaatjes.

TIP: Heb je interesse in kunst en spreekt het werk van een kunstenaar je erg aan? Vraag dan ook naar andere werken van deze kunstenaar. Veel kunstenaars hebben een lijn voor de souvenir markt, en een lijn werken van hogere kwaliteit. Op de souvenir markt moeten de schilderijen voor weinig geld verkocht worden, en daarom zullen de kunstenaars daar niet hun hoogste kwaliteit werken verkopen.

Dag 21: Einde rondreis Cuba 21 dagen

Vandaag neem je afscheid van Havana en Cuba en vlieg je terug naar Nederland waar je de volgende ochtend zult aankomen (dag 22). Uiteraard voorzien wij je van een transfer vanaf jouw casa particular naar de luchthaven.

Vervoer rondreis Cuba 21 dagen

Oldtimer

De 21 daagse rondreis Magisch Cuba is een rondreis waarbij je alle trajecten aflegt per oldtimer. De oude Amerikaanse auto’s gebruikt in onze rondreizen zijn in optimale conditie en altijd voorzien van airconditioning. De chauffeur die de oldtimer rijdt kent alle bijzonderheden van het wegennet op zijn duimpje. Jij hoeft alleen maar te genieten van al het moois dat je onderweg tegenkomt.

Het reizen per oldtimer houdt de reistijden zo kort mogelijk. Je hebt de vrijheid om tussenstops te maken op bijzondere plekken die (enigszins) op de route liggen. Lees meer over reizen per oldtimer op onze pagina over reizen per oldtimer en bus.

Excursie Havana highlights
Excursie Havana highlights

Reisdagen Magisch Cuba

Reisdag Vervoer per Traject Kilometers circa
5 Oldtimer Havana- Viñales 183
7 Oldtimer Viñales- Cienfuegos 413
8 Oldtimer Cienfuegos- Trinidad 84
10 Oldtimer Trinidad- Camagüey 261
11 Oldtimer Camagüey- Santiago de Cuba 338
14 Oldtimer Santiago de Cuba- Gibara 176
15 Oldtimer Gibara- Santa Clara 514
16 Oldtimer Santa Clara- Varadero 232
20 Oldtimer Varadero- Havana 145

Waar overnacht je tijdens deze rondreis Cuba 21 dagen?

De casas particulares (bed & breakfast) die wij voor onze reizigers reserveren bevinden zich op een centrale locatie en zijn van goede kwaliteit zodat je een comfortabel verblijf zult hebben. De kamers zijn altijd voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met toilet. Tijdens je verblijf kun je rekenen op voldoende privacy en een goede service. Het verblijven in een casa particular is een heel leuk alternatief voor het verblijf in een hotel. Casas particulares zijn private ondernemingen, in tegenstelling tot hotels. Dit maakt dat het voor de eigenaren belangrijk is dat jij het naar je zin hebt. In hotels is er vaak veel minder aandacht en service voor de gasten.

Aanspreekpunt

Meestal zijn er gemeenschappelijke ruimtes waar je gebruik van mag maken, zoals een woonkamer, patio of een balkon. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Als je ook andere maaltijden in jouw casa particular wilt eten is dat vrijwel altijd in overleg te regelen. De Cubaanse families zijn een aanspreekpunt voor jou. Ze helpen je bijvoorbeeld graag bij het regelen van een taxi en kunnen je advies geven over activiteiten in de omgeving. Hou er wel rekening mee dat er in Cuba Spaans gesproken wordt. Er zijn steeds meer mensen die een klein beetje Engels spreken, maar het is goed je te realiseren dat dit zeer beperkt zal zijn.

Magisch Cuba – Rondreis Cuba 21 dagen

Inclusief

 • Transfer van en naar de luchthaven van Havana
 • 20 x overnachting in casa particular
 • 20 x ontbijt
 • Vervoer per oldtimer met chauffeur over de omschreven trajecten op dagen 5 t/m 16
 • Excursies:
  • Excursie Havana highlights
  • Excursie door de Vallei van Viñales, te voet of te paard
  • Camagüey verkennen per bici-taxi
 • Lunch op dag 5, 7, 10, 15
 • Transfer per oldtimer met chauffeur op dag 20 van Varadero naar Havana

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visum
 • Reisverzekering (Verplicht in Cuba)
 • Optionele excursies
 • Entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Overige uitgaven
 • Dag 6: extra kosten van de gekozen excursie zoals boottocht naar Cayo Levisa (circa 25 CUC) of entree gelden

Vraag geheel vrijblijvend een reisvoorstel aan