Cubaanse flow

Een 22-daagse rondreis van west naar oost en terug per oldtimer en bus

vanaf

€1789,-

p.p. o.b.v. 2 personen

Cubaanse flow

Neem het beste van Cuba volledig in je op tijdens deze reis! Je bezoekt de absolute hoogtepunten maar hebt ook voldoende tijd om buiten de gebaande paden te gaan. In de steden zie je een groot aanbod aan culturele activiteiten. Je geniet van de diversiteit aan spectaculaire natuur en de verschillende stranden.

Soms verblijf je een dagje langer op bestemmingen dan tijdens andere rondreizen, waardoor je vaak nét wat meer feeling met een plek krijgt. Om deze luxe te hebben én ook nog het hele eiland over te reizen maakt deze reis uniek.

Tijdens deze reis leg je de grootste trajecten af per oldtimer met chauffeur, en twee korte trajecten per bus. Dit maakt dat deze reis de optimale combinatie is tussen de voordelen van beide vervoersmiddelen.

Rondreis door Cuba in klassieke amerikaanse auto

Bestemmingen

Havana | Viñales | Playa Larga | Trinidad | Camagüey | Santiago de Cuba | Gibara | Remedios | (omgeving) Varadero | Havana

Rondreis oldtimer Cuba
kaart-cubaanse-flow

Cubaanse flow in het kort

Dag Locatie In het kort
1 Havana Aankomst in Havana en transfer naar casa particular
2 Havana Excursie Havana highlights in de middag
3 Havana Vrij te besteden: eindeloos veel om te ontdekken in Havana
4 Havana Vrij te besteden: eindeloos veel om te ontdekken in Havana
5 Viñales Reis naar Viñales per bus
6 Viñales Excursie door de Viñales vallei en lunch met uitzicht over de vallei
7 Viñales Vrij te besteden
8 Playa Larga Reis per oldtimer via krokodillenfarm naar Playa Larga
9 Trinidad Reis naar Trinidad, via Cienfuegos of El Nicho
10 Trinidad Trinidad verkennen en optie naar Playa Ancon
11 Trinidad Vrij te besteden en optionele excursie naar Topes de Collantes
12 Camagüey Reis naar Camagüey en de stad verkennen per bici-taxi
13 Santiago de Cuba Aankomst in Santiago de Cuba en verkennen van de stad
14 Santiago de Cuba Bezoek aan Basiliek el Cobre, El Castillo del Morro en El Cuartel Moncada
15 Santiago de Cuba Optioneel bezoek aan “La Gran Piedra”
16 Gibara Reis naar Gibara, tussenstop in Holguín en struinen door de straatjes van Gibara
17 Remedios Reisdag naar Remedios
18 Varadero Reis naar Varadero via Santa Clara met bezoek “mausoleum del Che”
19 Varadero Relaxdag op het strand van Varadero
20 Varadero Relaxdag op het strand van Varadero
21 Havana Reis naar Havana per bus, afscheid nemen van Cuba
22 Havana Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Nederland

Dag 1 t/m 4 Havana

Welkom in Cuba! Havana ligt deze dagen aan jouw voeten. Op dag 2 zal je veel van de stad zien tijdens de excursie Havana highlights.

Dag 5 t/m 7 Viñales

Je reist per bus naar tabaksdorpje Viñales, en hebt nu de tijd om het dorpje en haar prachtige vallei te verkennen. Ga jij lopend of te paard door de vallei?

Dag 8 t/m 11 Playa Larga & Trinidad

Op dag 8 reis je per oldtimer via een krokodillenfarm naar Playa Larga. Je hebt een ontspannen verblijf aan de kust voordat je de volgende dag via Cienfuegos óf El Nicho naar Trinidad reist. In Trinidad kun je genieten van kleurrijke straatjes en spectaculaire natuur in de omgeving.

Dag 12 Camagüey

Vandaag reis je naar Camagüey en zul je de stad verkennen per bici-taxi.

Dag 13 t/m 15 Santiago de Cuba

Deze dagen verblijf je in Santiago de Cuba! Verken de stad en breng o.a. een bezoek aan Basiliek “El Cobre” en fort “El Morro”. Ook kun je een optionele excursie maken naar La Gran Piedra.

Dag 16 Gibara

Vandaag reis je naar Gibara. Onderweg maak je een tussenstop in Holguín. De rest van de dag kan je sfeerproeven op deze bijzondere bestemming.

Dag 17 Remedios

Reisdag naar Remedios. Vele bijzondere landschappen passeren vandaag de revue. Later op de dag ontdek je waarom Remedios een verborgen parel wordt genoemd.

Dag 18 t/m 20 Varadero

Voordat je naar Varadero gaat, reis je eerst via Santa Clara en bezoek je o.a. “het mausoleum van Che Guevara”. Vervolgens vertrek je richting Varadero… helder zeewater, prachtige witte zandstranden en palmbomen verwelkomen jou hier. Je bent klaar voor een paar dagen heerlijk relaxen. Verblijf in omgeving Varadero is ook mogelijk.

Dag 21 & 22 Havana

Aan het einde van jouw reis ben je weer even terug in Havana. Drink nog snel je laatste Mojito want op dag 22 vertrekt jouw vliegtuig terug naar Nederland.

Wil je meer weten over deze rondreis? Lees dan de uitgebreide reisbeschrijving

Reisbeschrijving Cubaanse Flow

Dag 1: Aankomst in Cuba

Havana verwelkomt jouw met haar warmte als je aan het einde van de middag of begin van de avond landt in Cuba. Op de luchthaven staat een chauffeur klaar om jou naar de casa particular (bed & breakfast) te brengen waar je de komende 4 nachten zult verblijven. Onderweg van de luchthaven naar jouw casa particular (gevestigd in de wijk Vedado of Habana Vieja) is het je meteen duidelijk dat je in een bijzonder land bent aangekomen. Er rijden vele oldtimers op en op veel plekken zie je propaganda van de Cubaanse revolutie op billboards. Welkom in Havana!

Dag 2: Ontdek Havana met Excursie Havana highlights

In oud Havana zie je veel gebouwen en sfeervolle pleinen uit de tijd dat Cuba een Spaanse kolonie was. In dit deel van de stad zijn veel bezienswaardigheden. Er is een groot aanbod aan musea  en uit de vele barretjes en restaurants klinkt livemuziek. Aan de overkant van de baai van Havana ligt el Castillo del Morro en iets verderop een fort, allen gebouwd in de koloniale tijd om de toegang tot de haven te bewaken. Elke avond om 21:00 uur vindt hier een ceremonie plaats waarbij een kanonskogel wordt afgevuurd.  Wil je bij deze bijzondere ceremonie aanwezig zijn? Reserveer dan onze excursie “El cañonazo”.

Op dag 2 wacht de excursie Havana highlights in de middag op je. Wandelend en per oldtimer ga je Havana ontdekken.  Zo bezoek je de verschillende pleinen van oud Havana en het plein van de Revolutie, drink je een drankje in een bar op grote hoogte en ga je tegen zonsondergang naar de overkant van de baai van Havana voor een prachtig uitzicht over de Malecón en een groot deel van de stad.

Dag 3 & 4: Vrij te besteden in Havana

Er is eindeloos veel wat je kunt ontdekken op dag 3 en 4 in Havana. Struin rond door de straatjes van oud Havana, breng een bezoek aan de sigarenfabriek of ontspan op Havana’s prachtige stranden: Playas del Este. Ook leuk is het om naar het compleet beschilderde straatje Callejon de Hamel te gaan. Hier wordt regelmatig live rumba gespeeld en dat biedt een mooie kans om kennis te  maken met de Afro-Cubaanse cultuur.

Je kunt er ook voor kiezen om op dag 3 of 4 een van onze optionele excursies en activiteiten te boeken. Zo kun je een Cubaanse familie bezoeken die in een minder centrale wijk woont in Havana of op het platteland net buiten Havana. Een unieke ervaring waarbij je een klein inkijkje krijgt in het leven van dit gezin. Een Engelssprekende local zal je bij dit bezoek begeleiden. Ook is het mogelijk om te kiezen voor salsa– of Spaanse les. Geen tijd om je te vervelen dus tijdens deze dagen in Havana.

Dag 5: Reis naar Viñales per bus

Op dag 5 wordt er een transfer vanaf jouw casa particular verzorgd naar het busstation van Viazul in Havana. Daar zul je de bus nemen naar het tabaksdorpje Viñales. In de streek van Viñales worden de tabaksbladeren van de meest beroemde Cubaanse sigaren verbouwd. Dit prachtige dorpje ligt bij een vallei met dichtbegroeide kalkstenenbergen die mogotes worden genoemd. Bij aankomst zul je opgehaald worden en naar de casa particular gebracht worden waar je de komende 3 nachten verblijft. De rest van de dag kun je vrij besteden.

Dag 6: Excursie door de Viñales vallei en lunch met uitzicht over de vallei

Dag 6 brengt een prachtige excursie met zich mee: in de ochtend ga je de vallei van Viñales verkennen. Jij mag zelf kiezen of je dit het liefste te voet of te paard doet. De paarden in Viñales zijn klein en ook goed te berijden door mensen die geen ervaring hebben met paardrijden. Vandaag lunch je in een restaurant met adembenemend uitzicht over de Viñales vallei.

Dag 7: Vrij te besteden

Cayo Levisa of Cayo JutíasOp dag 7 raden we een dagexcursie aan naar Cayo Levisa of Cayo Jutías. Cayo Levisa is een eilandje dat op 6 km van de kust ligt, waar je in een boottochtje van 45 minuten naartoe vaart. Zowel Cayo Jutías als Levisa zijn adembenemende Caribische stranden die (nog) niet ontdekt zijn door het massa-toerisme. Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan (een van) de grotten van Viñales of aan het nabijgelegen Pinar del Rio. Jouw Cubaanse gastfamilie helpt je graag bij het regelen van een taxi naar een van deze bestemmingen.

Dag 8: Vissersdorpje Playa Larga

Vandaag maak je kennis met de chauffeur en de oldtimer die met jou de komende 11 dagen Cuba gaat verkennen.  De bestemming is het visserdorpje Playa Larga, gelegen aan de Varkensbaai. Onderweg zul je een stop maken bij een krokodillenfarm, waar de krokodillen leven in omheinde moerasvijvers. Playa Larga is geen standaard bestemming, omdat er in het kleine dorpje niet heel veel te zien is. Wat het de moeite waard maakt om hier te overnachten is juist de rustige authentieke sfeer en de casas particulares die pal aan het strand liggen. Ook zijn er enkele eettentjes aan het strand gevestigd en kun je in de Varkensbaai op diverse plekken prachtig snorkelen.

Dag 9: Reis naar Trinidad & flexibel dagprogramma

Vandaag zal de eindbestemming het pittoreske plaatsje Trinidad zijn. Onderweg naar Trinidad zijn er vele leuke tussenstops die gemaakt kunnen worden. Omdat je niet overal naartoe kunt  mag jij kiezen uit de volgende 2 opties wat je het liefste doet:

OPTIE 1: PLAYA GIRÓN, PUNTA PERDIZ & CIENFUEGOS

In de ochtend vertrek je vanuit Playa Larga die gelegen is aan de Varkensbaai. Deze baai is vooral beroemd  door de mislukte invasie van Cubaanse ballingen in 1961. Zij probeerden Cuba binnen te komen via Playa Girón. Je maakt een korte stop op deze historiche plek en je krijgt de mogelijkheid om bij een van de beste snorkelplekken van de Varkensbaai te zwemmen: Punta Perdiz. Vervolgens zul je doorrijden naar Cienfuegos. In deze elegante stad met Franse invloeden kun je lunchen en bijvoorbeeld een wandeling maken langs haar mooie baai en centrum.

OPTIE 2: GENIETEN VAN DE NATUUR VAN EL NICHO

In het nationale park El Nicho vindt je indrukwekkende watervallen in een bergachtig natuurgebied. Je kunt hier een wandeling van paar kilometer maken. Je komt langs verschillende watervallen en als je wilt kun je een verfrissende duik nemen in de natuurlijke baden. Voor deze optie betaald je lokaal 30 CUC aan de chauffeur & de entree tot het nationale park.

Eenmaal in Trinidad aangekomen kun je in de avond genieten van de livemuziek op de trappen naast de kathedraal van de Plaza Mayor of bij La Casa de la Trova.

Dag 10: Trinidad verkennen

Dag 10 verblijf je in het kleurrijke stadje Trinidad. De schilderachtige straatjes van Trinidad zijn wat veel reizigers verwachten te zien bij een reis naar Cuba. De koloniale gebouwen zijn gerestaureerd en in optimale staat omdat Trinidad door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed.  Dit maakt dat Trinidad erg in trek is bij reizigers.

Dag 11: naar playa Ancon en optionele excrusie naar Topes de Collantes

Vandaag verblijf je in Trinidad en kun je ervoor kiezen om de omgeving te verkennen. Je kunt een excursie bijboeken om een bezoek te brengen aan Topes de Collantes. Tijdens deze excursie maak je een prachtige wandeling door Paque Guanayara en ziet planten en diersoorten die alleen hier voorkomen. Ben jij meer toe aan relaxen vandaag? Het is ook heel erg de moeite waard om naar het strand te gaan vandaag. Playa Ancon bevindt zich vlakbij Trinidad en is een mooi strand met een fijne sfeer.

Dag 12: Camagüey verkennen met de bici-taxi

In de ochtend vertrek je vroeg richting Camagüey. Je zult een stop maken bij Valle de los Ingenios, de plek waar slaven vroeger suikerriet verbouwden. In deze vallei kan je de toren beklimmen waar vandaan de baronnen de slaven in de gaten hielden. In de middag kom je in Camagüey aan en wacht er een heerlijke lunch op je. Het historische centrum van Camagüey is ruim en enigszins onlogisch opgezet. Daarom is deze stad bij uitstek geschikt om haar te verkennen per bici-taxi (fietstaxi). Het historische centrum van Camagüey staat net als een heel aantal andere plekken in Cuba op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze gebieden zijn hierdoor goed gerestaureerd en onderhouden, en daarom springen ze er echt uit. De vele oude kerkjes en sfeervolle pleinen van Camagüey zijn het bezoeken waard.

Dag 13: Aankomst in Santiago en verkennen van de stad

Op dag 13 vertrek je vroeg naar Santiago de Cuba. De tweede stad van Cuba die gevestigd is aan de uitlopers van de bergketen Sierra Maestra heeft veel moois in petto. Het straatbeeld van Santiago wordt gekenmerkt door de vele niveau verschillen, en is wat hectischer dan dat van Havana. Bij aankomst in de middag kan de chauffeur per auto een korte rondrit maken door Santiago. De rest van de dag kan je op eigen gelegenheid de stad verkennen.

Tussen Parque de Céspedes en Plaza de Marte liggen de meeste bezienswaardigheden. In dit centrale deel van de stad loop je door sfeervolle straatjes en je vindt er onder meer het Bacardí museum. Ook kun je een kijkje nemen bij de baai van Santiago de Cuba. Drink een drankje en geniet van een mooi uitzicht over de baai bij restaurant Club Nautico. Santiago wordt gezien als de bakermat van de beroemde Cubaanse muziekstijlen son, bolero, rumba en de conga. In de avond is het erg de moeite waard om te gaan luisteren naar livemuziek bij de La Casa de la Trova.

Dag 14: Bezoek aan Basiliek el Cobre, El Castillo del Morro en El Cuartel Moncada

Op dag 14 zal je een bezoek brengen aan de basiliek el Cobre. Dit is de beroemdste basiliek van Cuba gelegen in het groene berglandschap van de Sierra Meastra. In deze basiliek bevindt zich het beeld van La Virgin de la Caridad del Cobre (de Maagd van het Cobre).  Zowel door de Afro Cubaanse religie als door de katholieken wordt deze Maagd vereerd. Paus Benedictus XV verklaarde haar als patroonheilige van Cuba. Als je tijdens de reis goed oplet, zul je op heel veel plekken een afbeelding zien van deze maagd.

Vervolgens zul je doorrijden naar El Castillo del Morro. Dit fort is gebouwd aan de ingang van de baai van Santiago en diende ter verdediging tegen piraten. Vandaag de dag is het brengen van een bezoek van dit goed gerestaureerde fort vooral erg de moeite waard door de prachtige uitzichten. De rondrit van vandaag sluit je af in Santiago waar je een korte stop maakt bij El Cuartel Moncada. Fidel Castro leidde in 1953 een aanval op deze kazerne. Ook al was deze aanval niet succesvol, deze wordt wel gezien als het begin van de Cubaanse Revolutie.

Dag 15: Optioneel bezoek aan “La Gran Piedra”

Op dag 15 kun je optioneel “la Gran Piedra” bezoeken: een reusachtige rots gelegen in Sierra Maestra op 1234 meter hoogte. Voordat je de rots bereikt moet je een trap beklimmen met ruim 400 treden. Eenmaal boven heb je een spectaculair uitzicht over de Sierra Maestra, en bij helder weer schijn je hier zelfs Jamaica en Haïti kunnen zien liggen. Lokaal betaal je een kleine toeslag voor deze excursie. Vandaag is de laatste dag dat je nog kunt genieten van de bijzondere stad Santiago de Cuba. Geïnteresseerden in de Afro Cubaanse cultuur en religie kunnen bijvoorbeeld “La casa de las Religiones Populares” bezoeken. Hier leer je meer over de verschillende geloofsrichtingen die er in Cuba zijn. Ook zijn er verschillende uitgaansgelegenheden waar je kennis kunt maken met de Afro-Cubaanse cultuur zoals la Casa de las Tradiciones waar regelmatig live muziek is.

Dag 16: Struinen door de straatjes van Gibara

Vandaag reis je naar Gibara en maak je een tussenstop in Holguín. Er wordt wel beweerd dat Christopher Colombus over de omgeving van Gibara heeft gezegd dat dit het mooiste land is dat ooit door mensenogen is gezien. Het is geen standaard bestemming, maar wel een ontzettend leuke toevoeging aan je rondreis omdat dit charmante vissersdorpje echt anders is dan wat je de afgelopen tijd hebt gezien. In Gibara zie je de sporen van het verleden waarin de haven een sleutelrol had in de handel met Spanje en de VS. In dit dorpje krijg je bij uitstek het gevoel dat de tijd stil heeft gestaan. Proeven van een echte Cubaanse sfeer op een plek waar je aan alles haar bewogen verleden ziet en met als parel haar vriendelijke bevolking. Geniet van deze bijzondere bestemming!

Dag 17: Remedios

Vandaag ben je veel onderweg, maar dat betekent niet dat er niets te beleven valt. Onderweg van Gibara naar Remedios krijg je een goed beeld van de diverse landschappen in de verschillende provincies waar je vandaag doorheen zult rijden. Je zult meerdere tussenstops maken en er wordt natuurlijk de tijd genomen om te lunchen. Je vertrekt vroeg in de ochtend en zult in de middag aankomen in Remedios.

Remedios trekt pas een beperkt aantal jaren reizigers naar zich toe. Het charmante kleine stadje trekt de aandacht omdat zij in tegenstelling tot andere zeer toeristische bestemmingen in Cuba haar authentieke sfeer heeft weten te behouden. De kleurige huizen, pleinen en straten met kinderkopjes zorgen voor een ontspannen sfeer waar je het lokale leven goed kunt observeren. In Remedios voel je de rijke geschiedenis van het stadje om je heen. Dit zie je bijvoorbeeld aan het Vrijheidsbeeld dat geplaatst is op een centraal plein ter nagedachtenis aan enkele vrijheidsstrijders. Geniet van deze mooie stad met rustige atmosfeer.

Dag 18: Reis naar Varadero via Santa Clara

Onderweg naar Varadero kom je langs Santa Clara en bezoek je de twee belangrijkste bezienswaardigheden. In deze stad vond de beslissende slag plaats geleid door Che Guevara, die de overwinning van de Cubaanse revolutie bracht. Je bezoekt de gepantserde trein die de toenmalige president Batista had gestuurd gevuld met wapens en mankrachten om zijn troepen te versterken. Che en zijn troepen stopten de trein met een bulldozer en de wapens kwamen in hun handen. Ook bezoek je het mausoleum waar de stoffelijke resten van Che Guevara liggen. Vandaag is er ook tijd voor het verkennen van het centrum van Santa Clara, die met 244.000 inwoners de vijfde stad van Cuba is.  Na de lunch vertrek je naar Varadero, om een paar dagen heerlijk uit te rusten van alles wat je hebt gezien en meegemaakt.

 

Dag 19 & 20: Relaxdagen op het strand van Varadero

Gedurende de rondreis heb je veel verschillende stranden gezien, en we sluiten deze reis af op dé top strand locatie in Cuba. Waarom kiezen we voor het zeer toeristische Varadero aan het einde van je rondreis? Ten eerste omdat de stranden prachtig zijn! De witte zandstranden en het helder lichtblauwe water behoren tot de beste stranden van Cuba. Ten tweede neem je bij aankomst in Varadero afscheid van de chauffeur en zijn oldtimer. Varadero biedt voldoende faciliteiten om je laatste dagen in Cuba ontspannen door te brengen. De locatie is ideaal gelegen voor je terugvlucht, omdat je al goed op weg bent richting Havana. Maar eerst kun je nog even een paar dagen heerlijk genieten en uitrusten.

Is Varadero toch té toeristisch voor jou? Dan kunnen we je ook een alternatief bieden. Op enkele kilometers van Varadero zijn er kleine dorpjes met goede casas particulares. De voorzieningen en (indien het een kustdorpje is) stranden halen het qua kwaliteit niet bij die van Varadero, maar je ademt in deze dorpjes wel een veel authentiekere sfeer in. Waar Varadero vooral bestaat uit toeristenresorts, wonen in deze dorpjes de meeste werknemers van deze resorts. Als je naar het strand wilt ben je na een kort taxiritje in Varadero. Ook als je besluit om in Varadero te overnachten kun je altijd een klein tripje overwegen naar bijvoorbeeld Santa Marta of Cárdenas. Voel jij wel wat voor de optie om in de omgeving van Varadero te verblijven?

Dag 21: Afscheid nemen van Havana

Vandaag reis je per bus terug naar Havana. We zullen je voorzien van een transfer naar het Viazul busstation in Varadero en ook bij aankomst in Havana kun jij rekenen op een transfer naar jouw casa particular. De laatste nacht van jouw rondreis verblijf je nog even in het bruisende hart van Cuba. Deze laatste uurtjes kun je bijvoorbeeld gebruiken om naar de grote souvenir markt in Havana te gaan. Je vindt hier heel veel leuke souvenirs als herinnering aan jouw reis. Ook is er op deze markt een groot aanbod van prachtige kleurige schilderijen met typische Cubaanse plaatjes.

TIP: Heb je interesse in kunst en spreekt het werk van een kunstenaar je erg aan? Vraag dan ook naar andere werken van deze kunstenaar. Veel kunstenaars hebben een lijn voor de souvenir markt, en een lijn werken van hogere kwaliteit. Op de souvenir markt moeten de schilderijen voor weinig geld verkocht worden, en daarom zullen de kunstenaars daar niet hun hoogste kwaliteit werken verkopen.

Dag 22: Havana- Amsterdam

Vandaag neem je afscheid van Havana en Cuba en vlieg je terug naar Nederland waar je de volgende ochtend (dag 23) zult aankomen. Uiteraard voorzien wij je van een transfer vanaf jouw casa particular naar de luchthaven.

Cubaanse flow: oldtimer en bus

Cubaanse flow is een individuele rondreis. Je reist over het hele eiland per oldtimer, en twee korte trajecten per Viazul bus.

Oldtimer

De oude Amerikaanse auto’s gebruikt in onze rondreizen zijn in optimale conditie en altijd voorzien van airconditioning. De chauffeur die de oldtimer rijdt kent alle bijzonderheden van het wegennet op zijn duimpje. Jij hoeft alleen maar te genieten van al het moois dat je onderweg tegenkomt.

BUS

Viazul is een betrouwbaar busnetwerk en de bussen zijn voorzien van airconditioning. Op veel plaatsen bevindt het Viazul busstation zich op loopafstand van de casa particular waar je zult verblijven. Als dit niet het geval is  regelen wij vervoer per auto van/naar de casa particular. Wil je meer weten over het reizen per bus en oldtimer? Bekijk dan onze pagina reizen per oldtimer of bus.

Excursie Havana highlights
Excursie Havana highlights

Reisdagen Cubaanse Flow

Reisdag Vervoer per Traject Kilometers circa
5 Bus Havana- Viñales 183
8 Oldtimer Viñales- Playa Larga 365
9 Oldtimer Playa Larga- Trinidad 197
12 Oldtimer Trinidad- Camagüey 261
13 Oldtimer Camagüey- Santiago de Cuba 338
16 Oldtimer Santiago de Cuba- Gibara 176
17 Oldtimer Gibara- Remedios 444
18 Oldtimer Remedios- Varadero 273
21 Bus Varadero- Havana 145

Overnachten bij een casa particular

De casas particulares (bed & breakfast) die wij voor onze reizigers reserveren bevinden zich op een centrale locatie en zijn van goede kwaliteit zodat je een comfortabel verblijf zult hebben. De kamers zijn altijd voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met toilet. Tijdens je verblijf kun je rekenen op voldoende privacy en een goede service. Het verblijven in een casa particular is een heel leuk alternatief voor het verblijf in een hotel. Casas particulares zijn private ondernemingen, in tegenstelling tot hotels. Dit maakt dat het voor de eigenaren belangrijk is dat jij het naar je zin hebt. In hotels is er vaak veel minder aandacht en service voor de gasten.

Aanspreekpunt

Meestal zijn er gemeenschappelijke ruimtes waar je gebruik van mag maken, zoals een woonkamer, patio of een balkon. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Als je ook andere maaltijden in jouw casa particular wilt eten is dat vrijwel altijd in overleg te regelen. De Cubaanse families zijn een aanspreekpunt voor jou. Ze helpen je bijvoorbeeld graag bij het regelen van een taxi en kunnen je advies geven over activiteiten in de omgeving. Hou er wel rekening mee dat er in Cuba Spaans gesproken wordt. Er zijn steeds meer mensen die een klein beetje Engels spreken, maar het is goed je te realiseren dat dit zeer beperkt zal zijn.

Inclusief

 • Transfer van en naar de luchthaven van Havana
 • 21 x overnachting in casa particular
 • 21 x ontbijt
 • Vervoer per oldtimer met chauffeur over de omschreven trajecten op dagen 8 t/m 18
 • Bustickets voor de volgende trajecten (inclusief transfers van en naar busstations*):
  • Havana – Viñales
  • Varadero – Havana
 • Excursies:
  • Excursie Havana highlights
  • Excursie door de Vallei van Viñales, te voet of te paard
  • Camagüey verkennen per bici-taxi
 • Lunch op dag 6, 8, 12, 17

* Indien de casa particular zich niet op loopafstand van het busstation bevindt per auto.

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visum
 • Reisverzekering (Verplicht in Cuba)
 • Optionele excursies
 • Entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Overige uitgaven

Vraag geheel vrijblijvend een reisvoorstel aan