Drie uitblinkers

Een rondreis door het westen van Cuba naar 3 top bestemmingen

vanaf

€769,-

p.p. o.b.v. 2 personen

Drie uitblinkers

Wil jij zowel van cultuur, natuur als strand genieten in Cuba? Tijdens deze reis bezoek je 3 top bestemmingen die op relatief korte afstanden van elkaar liggen. Minder reistijd dus en meer tijd om te relaxen. Deze rondreis begint in het bruisende Havana. Vervolgens bezoek je de prachtige natuur van de vallei bij tabaksdorpje Viñales. Als afsluiter bezoek je de top stranden van Varadero zodat je heerlijk uitgerust én vol van indrukken jouw vakantie afsluit. De langste afstand van deze rondreis leg je af per oldtimer. De andere 2 reisdagen reis je per bus. Deze rondreis is ook zeer geschikt voor families met (kleine) kinderen. In deze reisomschrijving gaan we uit van een 9-daagse reis, maar het is ook mogelijk om deze rondreis in te korten of te verlengen.

El Capitolio met oldtimers in Havana Cuba

Bestemmingen

Havana | Viñales | Varadero | Havana

El Capitolio met oldtimers in Havana Cuba
kaart-drie-uitblinkers

In het kort

Dag Locatie In het kort
1 Havana Aankomst in Havana
2 Havana In de middag: excursie Havana highlights
3 Havana Eindeloos veel om te ontdekken in Havana
4 Viñales Reis per bus naar Viñales en in de middag het stadje en omgeving verkennen
5 Viñales De vallei van Viñales en  omgeving verkennen
6 Varadero Reis per oldtimer naar Varadero en in de middag relaxen aan het strand
7 Varadero Relaxdag op het strand
8 Havana Busreis naar Havana, afscheid nemen van Cuba en inslaan van souvenirs
9 Havana Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Nederland

Dag 1 t/m 3 Havana

Welkom in Cuba! Havana ligt deze dagen aan jouw voeten. Op dag 2 zal je veel van de stad zien tijdens de excursie Havana highlights.

Dag 4 & 5 Viñales

Je reist per bus naar tabaksdorpje Viñales, en hebt nu de tijd om het dorpje en haar prachtige vallei te verkennen. Ga jij lopend of te paard door de vallei?

Dag 6 & 7 Varadero

Op dag 6 reis je per oldtimer Varadero, waar je heerlijk kunt gaan relaxen op het strand.

Dag 8 & 9 Havana

Vandaag reis je per bus terug naar Havana. Geniet nog even van Havana want dag 9 vertrekt jouw vliegtuig alweer terug naar Nederland.

Wil je meer weten over deze rondreis? Lees dan de uitgebreide reisbeschrijving

Reisbeschrijving

Dag 1 t/m 3: Havana

Dag 1: Aankomst in Havana en transfer naar casa particular

Dag 2: Excursie Havana highlights in de middag

Dag 3: Eindeloos veel om te ontdekken in Havana

Aan het begin van de avond kom je aan in Havana. Daar staat een chauffeur klaar om jou naar de casa particular (bed & breakfast) te brengen waar je de komende 3 nachten zult verblijven. Onderweg van de luchthaven naar jouw casa particular (gevestigd in de wijk Vedado of Habana Vieja) zie je direct vele oldtimers rijden en propaganda van de Cubaanse revolutie op billboards langs de weg. Welkom in Havana!

Havana is een stad met ruim 2 miljoen inwoners. Er hangt een ontspannen sfeer en de verkeershectiek die miljoenensteden vaak hebben is heel erg beperkt in Havana. De stad is overzichtelijk en veel wijken zijn ruim opgezet. Door Havana’s bewogen geschiedenis zie je in de architectuur zeer diverse invloeden terug. In oud Havana zie je veel gebouwen en sfeervolle pleinen uit de tijd dat Cuba een Spaanse kolonie was. In dit deel van de stad kun je genieten van veel bezienswaardigheden. Zo kun je een bezoek brengen aan La Bodeguita del Medio, die vooral beroemd is door de mojito’s die Hemingway hier dronk. Er is een groot aanbod aan musea zoals het museum van de Revolutie en het nationaal museum “de Bellas Artes” met veel Cubaanse en internationale kunst. In oud Havana is op veel plekken livemuziek te horen en er zijn volop restaurants en café’s gevestigd.

Aan de overkant van de baai ligt el Castillo del Morro en iets verderop een fort, allen gebouwd in de koloniale tijd om de toegang tot de haven te bewaken. Elke avond om 21:00 uur vindt hier een ceremonie plaats waarbij een kanonskogel wordt afgevuurd.  Wil je bij deze bijzondere ceremonie aanwezig zijn? Reserveer dan onze excursie “El cañonazo”. Een andere veel bezochte wijk door reizigers is Vedado. Hier vindt je o.a. “La Fabrica de Arte Cubano”. Deze plek is een broedplaats voor Cubaanse kunstenaars én een discotheek.

Op dag 2 zul je veel van Havana zien tijdens de excursie Havana highlights. De volgende dag zijn er ook vele leuke activiteiten die je kunt gaan doen. Struin rond door de straatjes van oud Havana, breng een bezoek aan de sigarenfabriek, ontspan op Havana’s prachtige stranden: Playas del Este, of ga naar het compleet beschilderde straatje Callejon de Hamel. Hier wordt regelmatig livemuziek gespeeld en dat biedt een uitgelezen kans om kennis te  maken met de Afro-Cubaanse cultuur. Je kunt er ook voor kiezen om op dag 3 gebruik te maken van onze optionele excursies en activiteiten. Wil jij bijvoorbeeld salsa leren dansen of aan jouw kennis van de Spaanse taal werken? Het is allemaal mogelijk!

Dag 4 & 5 Viñales

Dag 4: Reis naar Viñales per bus

Dag 5: Excursie door de vallei van Viñales

Op dag 4 reis je per bus naar het tabaksdorpje Viñales. In de streek van Viñales worden de tabaksbladeren van de meest beroemde Cubaanse sigaren verbouwd. Dit prachtige dorpje ligt bij een vallei met dichtbegroeide kalkstenenbergen die mogotes worden genoemd. Eenmaal in Viñales aangekomen zal je worden opgehaald en naar jouw casa particular gebracht worden. Je kunt de rest van de dag zelf Viñales verkennen.

Op dag 5 ga je onder leiding van een gids de vallei van Viñales verkennen. Jij mag zelf kiezen of je dit het liefste te voet of te paard doet. De paarden in Viñales zijn doorgaans klein en ook goed te berijden door mensen die geen ervaring hebben met paardrijden.  Aan het einde van deze excursie lunch je in een restaurant met adembenemend uitzicht over de vallei.

Dag 6 & 7 Varadero

Dag 6: Reis naar Varadero per oldtimer en in de middag relaxen aan het strand

Dag 7: Relaxdag aan het strand

Vroeg in de ochtend vertrek je per oldtimer naar Varadero. Geniet van deze bijzondere en ontspannen manier van reizen door het prachtige Cubaanse landschap. In de loop van de middag zul jij al kunnen gaan relaxen op de stranden van het schiereiland Varadero. Waarom kiezen we voor het zeer toeristische Varadero aan het einde van je rondreis? Omdat de stranden prachtig zijn! De witte zandstranden en het helder lichtblauwe water behoren tot de beste stranden van Cuba. Varadero biedt vele faciliteiten om deze tijd aan het strand ontspannen door te brengen. De locatie is ideaal gelegen voor je terugvlucht, omdat je al goed op weg bent richting Havana. Maar eerst kun je nog even heerlijk genieten en uitrusten.

Dag 8 & 9 Havana

Dag 8: Afscheid nemen van Havana

Dag 9: Terugreis naar Nederland

Je reist per bus terug naar Havana. De laatste nacht van jouw rondreis verblijf je nog even in Cuba’ s bruisende hart. Deze laatste momenten in Cuba kun je bijvoorbeeld gebruiken om naar de grote souvenirmarkt in Havana te gaan. Je vindt hier heel veel leuke souvenirs als herinnering aan jouw reis. Ook is er op deze markt een groot aanbod van prachtige kleurige schilderijen met typische Cubaanse plaatjes.

TIP: Heb je interesse in kunst en spreekt het werk van een kunstenaar je erg aan? Vraag dan ook naar andere werken van deze kunstenaar. Veel kunstenaars hebben een serie werken voor de souvenir markt, en een serie werken van hogere kwaliteit. Op de souvenir markt moeten de schilderijen voor weinig geld verkocht worden, en daarom zullen de kunstenaars daar niet hun hoogste kwaliteit werken verkopen.

Op dag 9 vlieg je terug naar Nederland waar je de volgende ochtend aan zult komen (dag 10). Uiteraard voorzien wij je van een transfer van jouw casa particular naar de luchthaven.

Reizen per bus en oldtimer

Drie uitblinkers is een individuele rondreis. Twee trajecten worden afgelegd per Viazul bus en één traject per oldtimer. Viazul is een betrouwbaar busnetwerk en de bussen zijn voorzien van airconditioning. Op veel plaatsen bevindt het Viazul busstation zich op loopafstand van de casa particular waar je zult verblijven. Op de plekken waar dit niet het geval is regelen wij vervoer per auto van/naar de casa particular. Het traject dat je per oldtimer reist is het langste traject in deze rondreis. De klassieke Amerikaanse auto’s gebruikt in onze rondreizen zijn in optimale conditie en altijd voorzien van airconditioning. De chauffeur die de oldtimer rijdt kent alle bijzonderheden van het wegennet op zijn duimpje. Jij hoeft alleen maar te genieten van al het moois dat je onderweg tegenkomt. Wil je meer weten over het reizen per bus en oldtimer? Bekijk dan onze pagina reizen per oldtimer of bus.

Excursie Havana highlights
Excursie Havana highlights

Reisdagen Drie uitblinkers

Reisdag Vervoer per Traject Kilometers circa
4 Bus Havana- Viñales 183
6 Oldtimer Viñales- Varadero 335
8 Bus Varadero- Havana 145

Overnachten bij een casa particular

Overnachten bij een casa particular (bed & breakfast) betekent dat je een kamer huurt bij een Cubaanse familie. De kamers zijn altijd voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met toilet. Tijdens je verblijf kan je rekenen op voldoende privacy en een goede service. Het verblijven in een casa particular is een heel leuk alternatief voor het verblijf in een hotel. Casas particulares zijn private ondernemingen, in tegenstelling tot hotels. Dit maakt dat het voor de eigenaren belangrijk is dat jij het naar je zin hebt. In hotels is er vaak veel minder aandacht en service voor de gasten.

Een goede locatie

De casas particulares die wij reserveren bevinden zich altijd op een goede locatie en zijn van goede kwaliteit zodat je een comfortabel verblijf zult hebben. Meestal zijn er gemeenschappelijke ruimtes waar je gebruik van mag maken, zoals een woonkamer, patio of een balkon. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Als je ook andere maaltijden in jouw casa particular wilt eten is dat vrijwel altijd in overleg te regelen. De Cubaanse families zijn een aanspreekpunt voor jou. Ze helpen je bijvoorbeeld graag bij het regelen van een taxi en kunnen je advies geven over activiteiten in de omgeving.

Inclusief

 • Transfer van en naar de luchthaven van Havana
 • 8 x overnachting in casa particular
 • 8 x ontbijt
 • Transfer van Viñales naar Varadero per oldtimer met chauffeur
 • Bustickets voor de volgende trajecten (inclusief transfers van en naar busstations*):
  • Havana – Viñales
  • Varadero – Havana
 • Excursies:
  • Excursie Havana highlights
  • Excursie door de Vallei van Viñales, te voet of te paard
 • Lunch in restaurant Viñales met uitzicht over de vallei + vervoer per taxi

* Indien de casa particular zich niet op loopafstand van het busstation bevindt per auto.

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visum
 • Reisverzekering (Verplicht in Cuba)
 • Optionele excursies
 • Entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Overige uitgaven

Vraag hier uw gratis reisvoorstel aan