Familiereis Cuba – Rondreis 14 dagen

Familiereis Cuba

Ontdek 3 top bestemmingen in een relaxed reistempo

vanaf

€895,-

p.p. o.b.v. 2 personen

Ontspannen Familiereis Cuba

Wil jij tijdens een familiereis door Cuba genieten van zowel cultuur, natuur én strand? Deze familiereis voert jullie langs 3 top bestemmingen die op relatief korte afstanden van elkaar liggen. Minder reistijd dus en meer tijd om te relaxen en leuke activiteiten met de kinderen te ondernemen. Juist hierdoor kan deze rondreis ook heel geschikt zijn voor families met baby’s en kleine kinderen. Er is voldoende tijd om te acclimatiseren op elke bestemming. In deze rondreis reis je per bus, en het langste traject geniet je van de charme en vrijheid van het reizen per oldtimer met chauffeur.

El Capitolio met oldtimers in Havana Cuba

Bestemmingen

Havana | Viñales | Varadero | Havana

Excursie paardrijden door de vallei van viñales Cuba
kaart-drie-uitblinkers

Familiereis Cuba in het kort

Dag Locatie In het kort
1 Havana Aankomst in Havana
2 Havana Excursie Havana Highlights in de middag
3 Havana Vrij te besteden
4 Havana Vrij te besteden
5 Viñales Reis per bus naar Viñales en luch in de vallei
6 Viñales Excursie: Ontdek de vallei van Viñales
7 Viñales Vrij te besteden
8 Viñales Vrij te besteden
9 Varadero Reis per oldtimer naar Varadero
10 Varadero Relaxdag op het strand
11 Varadero Relaxdag op het strand
12 Varadero Relaxdag op het strand
13 Havana Busreis naar Havana & afscheid nemen van Cuba
14 Havana Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Nederland

Dag 1 t/m 4 Havana met kinderen!

Havana heeft veel te bieden voor families op reis. Naast de prachtige hotspots zijn er ook hele leuke plekken voor families met kinderen. Op dag 2 laten we je veel zien tijdens een excursie met gids én oldtimer.

Dag 5 t/m 8  Tabaksdorpje Viñales

Je reist per bus naar Viñales, en hebt nu de tijd om het dorpje en haar prachtige vallei te verkennen. Ga jij lopend of te paard door de vallei? Voor elke familie kan er een passende excursie door de vallei worden gemaakt.

Dag 9 t/m 12 Spelen op het strand van Varadero

Op dag 9 reis je per oldtimer Varadero, waar je heerlijk kunt gaan relaxen op het strand.

Dag 13 & 14 Terug naar Havana

Vandaag reis je per bus terug naar Havana. Geniet nog even van Havana want op dag 14 vertrekt jouw vliegtuig alweer terug naar Nederland.

Wil je meer weten over deze rondreis? Lees dan de uitgebreide reisbeschrijving

Reisbeschrijving Familiereis Cuba

Dag 1: Welkom in Havana!

Na een vlucht van circa 10 uur landen jullie (meestal aan het einde van de middag) in Havana. Jullie familiereis door Cuba start met de transfer vanaf de luchthaven naar de casa particular (bed & breakfast) waar jullie de komende nachten zullen verblijven. Onderweg zie je direct vele oldtimers rijden en doe je allerlei indrukken op van dit het bijzondere land waar je zojuist bent aangekomen! Welkom in Cuba!

Dag 2: Genieten van de heerlijke sfeer in Havana

Havana is een stad met ruim 2 miljoen inwoners. Er hangt een ontspannen sfeer en de verkeershectiek die miljoenensteden vaak hebben is heel erg beperkt in Havana. De stad is overzichtelijk en veel wijken zijn ruim opgezet. Door Havana’s bewogen geschiedenis zie je in de architectuur zeer diverse invloeden terug. In oud Havana zie je veel gebouwen en sfeervolle pleinen uit de tijd dat Cuba een Spaanse kolonie was. Op veel plekken is livemuziek te horen en er zijn volop restaurants en café’s gevestigd. Op dag 2 zul je in de middag veel van de stad kunnen zien tijdens de excursie Havana Highlights. Met een Engelssprekende gids bezoek je belangrijke plekken in de stad, rijd je rond in een oldtimer én leer je veel over typische Cubaanse gebruiken.

Dag 3 & 4: Vrij te besteden

Deze dagen is het programma volledig aan jou! Omdat er zó veel is wat je kunt gaan doen hebben wij een blog geschreven met activiteiten voor gezinnen in Havana. In het blog staan tips die geschikt zijn voor familie’s met kinderen in alle leeftijdscategorieën. We bespreken onder meer verschillende culturele activiteiten, een heel aantal activiteiten die ook geschikt zijn als je met kleine kinderen op reis gaat en verwijzen naar onze optionele excursies en activiteiten pagina. Daar zie je bijvoorbeeld de excursie Going local in Havana, waarin je een dagdeel meedraait met een Cubaanse familie. Voor gezinnen met kinderen proberen we altijd een match te maken met een gezin met kinderen in ongeveer dezelfde leeftijdscategorie. Met de tips uit het blog vullen jullie een familiereis zo optimaal mogelijk in naar de wensen van alle reizigers!

Dag 5: Reis naar Viñales per Viazul bus

Op dag 5 reis je per bus naar het tabaksdorpje Viñales. In de streek van Viñales worden de tabaksbladeren van de meest beroemde Cubaanse sigaren verbouwd. Dit prachtige dorpje ligt bij een vallei met dichtbegroeide kalkstenenbergen die mogotes worden genoemd. Eenmaal in Viñales aangekomen zal je worden opgehaald en naar jouw casa particular gebracht worden. Kort daarna staat de taxi klaar om jullie naar een restaurant in de vallei van Viñales te brengen voor een heerlijke lunch. Na de lunch wordt je weer bij de casa particular afgezet en kun je de rest van de dag zelf Viñales verkennen.

Dag 6: Ontdek de vallei van Viñales

Op dag 6 ga je onder leiding van een gids de vallei van Viñales verkennen. Jij mag zelf kiezen of je dit het liefste te voet of te paard doet. De paarden in Viñales zijn doorgaans klein en ook goed te berijden door mensen die geen ervaring hebben met paardrijden. Tijdens deze familiereis door Cuba is het ook mogelijk om de excursie aan te passen aan wat passend is bij de leeftijd van de kinderen.

Dag 7 & 8: Vrij te besteden in Viñales en omstreken

De schoonheid en gemoedelijkheid van Viñales maakt dat deze niet mag ontbreken in een familiereis door Cuba! Met onderstaande tips hopen we je voldoende inspiratie te geven voor passende activiteiten voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën.

 • Bezoek aan de “Mural de La Prehistoria”. Dit is een reusachtige beschilderde rotswand.
 • In de omgeving van Viñales bevinden zich twee prachtige stranden die nog niet door het grote publiek zijn ontdekt. Deze lenen zich heel goed voor een geweldige dagtocht.
 • Breng een bezoek aan een van de grotten in Viñales en omgeving, en vaar er met een bootje doorheen
 • Bij de hotels La Ermita of Los Jasmines kun je ook als niet gast doorgaans gebruik maken van het zwembad. Bij Los Jasmines bevindt zich bovendien een uitkijkpunt met indrukwekkend uitzicht over de vallei.
 • Bezoek een tabaksboer en een huisje waar tabaksbladen gedroogd worden

Dag 9: Reis naar Varadero per oldtimer

Vroeg in de ochtend vertrek je per oldtimer naar Varadero. Geniet van deze bijzondere en ontspannen manier van reizen door het prachtige Cubaanse landschap. Je zult verschillende tussenstops maken. Het reizen per oldtimer biedt de vrijheid om een tussenstop te maken wanneer gewenst. Helemaal als je een familiereis door Cuba maakt kan dit erg prettig zijn. Wil een van de kinderen echt nóg een keer de benen strekken of plassen? Geen probleem! Eenmaal aangekomen in Varadero verblijf je in een casa particular op loopafstand van het strand.

Dag 10 t/m 12: Relaxdagen aan het strand van Varadero

Deze dagen kunnen jullie heerlijk genieten en uitrusten op de stranden van het schiereiland Varadero. Waarom kiezen we voor het zeer toeristische Varadero aan het einde van deze familiereis? Omdat de stranden prachtig zijn! De witte zandstranden en het helder lichtblauwe water behoren tot de beste stranden van Cuba. Varadero biedt vele faciliteiten om deze tijd aan het strand ontspannen door te brengen. Vooral als je met kinderen reist kan dit erg waardevol zijn. De locatie is ideaal gelegen voor je terugvlucht, omdat je al goed op weg bent richting Havana. Maar eerst kun je nog even heerlijk genieten van de prachtige Caribische stranden die deze plek te bieden heeft.

Dag 13: Busreis naar Havana

Vandaag reis je alvast naar Havana waar morgen je vlucht terug naar Nederland zal vertrekken. Nog één nachtje bevindt je je in Cuba’s bruisende hart. Geniet nog even van de bijzondere sfeer en ook is dit een goed moment om souvenirs in te slaan. Op de grote souvenirmarkt in Havana vindt je  heel veel leuke souvenirs als herinnering aan jouw reis. Ook is er op deze markt een groot aanbod van prachtige kleurige schilderijen met typische Cubaanse plaatjes.

TIP: Heb je interesse in kunst en spreekt het werk van een kunstenaar je erg aan? Vraag dan ook naar andere werken van deze kunstenaar. Veel kunstenaars hebben een serie werken voor de souvenirmarkt, en een serie werken van hogere kwaliteit. Op de souvenirmarkt moeten de schilderijen voor weinig geld verkocht worden, en daarom zullen de kunstenaars daar niet hun hoogste kwaliteit werken verkopen.

Dag 14: Terugreis naar Nederland

Vandaag vlieg je terug naar Nederland. De meeste vluchten naar Nederland vertrekken aan het begin van de avond en je komt de volgende dag (dag 15) in de ochtend aan. Op je gemak bereid je je vandaag voor om vertrekken uit Cuba. Uiteraard verzorgen wij een transfer naar de luchthaven van Havana. Hopelijk heb jij een geweldige familiereis door Cuba gehad!

Familiereis Cuba per bus en oldtimer

Deze familiereis door Cuba is een individuele rondreis. Twee trajecten worden afgelegd per Viazul bus en één traject per oldtimer. Viazul is een betrouwbaar busnetwerk en de bussen zijn voorzien van airconditioning. Op veel plaatsen bevindt het Viazul busstation zich op loopafstand van de casa particular waar je zult verblijven. Op de plekken waar dit niet het geval is regelen wij vervoer per auto van/naar de casa particular. Het traject dat je per oldtimer aflegt is het langste traject in deze rondreis. De klassieke Amerikaanse auto’s gebruikt in onze rondreizen zijn in optimale conditie en altijd voorzien van airconditioning. De chauffeur die de oldtimer rijdt kent alle bijzonderheden van het wegennet op zijn duimpje. Jij hoeft alleen maar te genieten van al het moois dat je onderweg tegenkomt. Wil je meer weten over het reizen per bus en oldtimer? Bekijk dan onze pagina reizen per oldtimer of bus.

Excursie Havana highlights
Excursie Havana highlights

Reisdagen Familiereis Cuba

Reisdag Vervoer per Traject Kilometers circa
5 Bus Havana- Viñales 183
9 Oldtimer Viñales- Varadero 335
13 Bus Varadero- Havana 145

Waar overnacht je tijdens een familiereis Cuba?

In Cuba overnacht je tijdens een familiereis altijd in een casa particular (bed & breakfast). Dit zijn zeer diverse kleinschalige accommodaties gerund door Cubaanse families. De kamers zijn altijd voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met toilet. Tijdens je verblijf kan je rekenen op voldoende privacy en een goede service. Het verblijven in een casa particular is een heel leuk alternatief voor het verblijf in een hotel. Casas particulares zijn private ondernemingen, in tegenstelling tot hotels. Dit maakt dat het voor de eigenaren belangrijk is dat jij het naar je zin hebt. In hotels is er vaak veel minder aandacht en service voor de gasten.

Casa particular op een goede locatie & optimale privacy

De casas particulares die wij reserveren bevinden zich altijd op een goede locatie en zijn van goede kwaliteit zodat je een comfortabel verblijf zult hebben. Meestal zijn er gemeenschappelijke ruimtes waar je gebruik van mag maken, zoals een woonkamer, patio of een balkon. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Als je ook andere maaltijden in jouw casa particular wilt eten is dat vrijwel altijd in overleg te regelen. De Cubaanse families zijn een aanspreekpunt voor jou. Ze helpen je bijvoorbeeld graag bij het regelen van een taxi en kunnen je advies geven over activiteiten in de omgeving.

Inclusief

 • Transfer van en naar de luchthaven van Havana
 • 13 x overnachting in casa particular
 • 13 x ontbijt
 • Transfer van Viñales naar Varadero per oldtimer met chauffeur
 • Bustickets voor de volgende trajecten (inclusief transfers van en naar busstations*):
  • Havana – Viñales
  • Varadero – Havana
 • Excursies:
  • Excursie Havana Highlights
  • Excursie door de Vallei van Viñales, te voet of te paard
 • Lunch in restaurant Viñales met uitzicht over de vallei + vervoer per taxi

* Indien de casa particular zich niet op loopafstand van het busstation bevindt per auto.

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visum
 • Reisverzekering (Verplicht in Cuba)
 • Optionele excursies
 • Entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Overige uitgaven

Prijzen familiereis Cuba – 14 dagen

Prijs p.p. o.b.v. 2 personen € 895,-

Kinderen van 0 tot 2 jaar reizen gratis mee

Kinderen van 2 t/m 11 jaar 40 % korting op de reissom*

*Voorwaarden aan de korting:

 • Kinderen slapen bij de ouder(s) op de slaapkamer
 • Er kunnen maximaal 2 kinderen slapen in de kamer met de ouder(s)

Wilt u meer informatie over prijzen? Vraag geheel vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan