Beste reistijd Cuba

Zorg dat jij altijd in de stralende zon loopt!

Beste reistijd Cuba

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk altijd een stralende zon en lekker weer zodat jij het meest optimale uit jouw reis kunt halen. Cuba heeft een subtropisch klimaat en dit zorgt ervoor dat je er het hele jaar door terecht kunt voor de zon en warmte. Toch zijn er wel belangrijke verschillen in het weer gedurende het jaar. Dus wat is eigenlijk de beste tijd om in Cuba te reizen zodat de kans op mooi weer het grootst is?

November t/m april

Vanaf half november tot en met half april is het weer in Cuba het meest aangenaam. In deze periode  is het gemiddeld 26-27 graden. In de avond en nacht koelt het wat af en het regent amper. Heerlijk weer om van jouw vakantie te genieten dus! Vooral vanaf december begint het aantal reizigers dat naar Cuba komt toe te nemen en begint het hoogseizoen dat loopt t/m april. Op de bonnefooi reizen in deze periode is dus niet echt aan te raden.

Vooral als je met hele jonge kinderen reist kun je overwegen om niet in de heetste maanden te reizen. Voor reizen met een baby vinden wij zelf de koelste maanden december en januari ideaal.

Mei t/m oktober

Met name in de zomermaanden juli en augustus kan het wat benauwd aanvoelen door de hoge luchtvochtigheid in Cuba. In het regenseizoen van mei tot en met oktober is de gemiddelde temperatuur overdag 31 graden. Het frisse windje vanuit het noorden is in deze zomermaanden dan ook erg welkom! Meestal is er maar een korte verfrissende regenbui overdag dag en wordt de rest van de dag weer overgoten met zon. De regenperiode is dus geen belemmering voor een geslaagde reis.

In deze maanden is het dus ook aangenaam in Cuba. Wel moet je er rekening mee houden dat er in het regenseizoen tropische stormen en cyclonen kunnen voorkomen in Cuba, maar de kans is klein. Met name in de maanden september en oktober is de kans op een orkaan het grootst.

Mei/juni en november zijn de maanden waarin het relatief rustig is in Cuba, in deze maanden is het laagseizoen. De kans op een orkaan is in deze maanden heel klein.

Meer praktische Cuba informatie

Beste reistijd Cuba

Vraag hier uw gratis reisvoorstel aan